(SIDE2:) Otto Jespersen, Linn Skåber og Dagfinn Lyngbø er tilbake igjen, dog ikke som seg selv men som mammuten Manny, mammuten-som-engang-trodde-hun-var-et-pungdyr Ellie og som den mitraljøseaktige Sid.

Rekordland
Neste uke slippes «Istid 3» løs på det norske publikum. Den forrige filmen ble sett av 900.000.

Det gjør Norge til et av de beste landene for Fox å slippe animasjonsfilm i.

Og de tre personene bak de norske stemmene er såpass vant med sine karakterer nå at de kan legge et visst selvstendig preg på dem.

SE DEM I ISTID 3

HTML EMBED
video_embed(12565,1);

Heseblesende Lyngbø
– Det må føles norsk. Men jeg er heldig fordi jeg har snabel og dermed kan slippe så mye av leppesyncen. Jeg står litt friere i å utforme replikkene, sier Otto Jespersen til Side2.

Det gjør ikke for eksempel Dagfinn Lyngbø som mener rollen tidvis handler om pusteteknikk.

– Amerikanerne klipper jo i den originale versjonen, det kan ikke vi, så det hender jeg går opp for pust og har ni ord igjen, smiler han.

De tre innbringende oldtidsdyrene står denne gang overfor flere farer, for det første kommer dinosaurene, for det andre blir mammuten Manny far.

– Jeg er overrasket over hvor rørende enkelte situasjoner er, som når for eksempel Manny på mammutvis babysikrer et større område, sier Linn, mens småbarnspappa Otto humrer og tror noe av moroa ligger i gjenkjennelsen og medgir at Manny nok er med i engstelige fedres forening.

– Men det var jo så mye farligere på den tiden, sier Otto Jespersen.

Humoren i høysetet
Alle tre synes det er deilig å jobbe med en film som setter humoren i høysetet. Og Jespersen sier at Manny er med på å utvide fanssegmentet. Flere unger tar ham på stemmen.

– Men ikke bare unger. Jeg har opplevd at voksne kommer bort til meg og sier de gleder seg til den nye Istid-filmen, sier han.

Å gi seg som oldtidsdyr kunne de ikke finne på. Til det er fordelene for mange.

- Penger! Sier Linn Skåber. - Gratis kaffe, sier Otto, mens de alle tre er opptatt av goodiebagen de har fått fra «Istid»-distributøren.

- Første gang, opplyser Dagfinn. Mens Skåber forsøker å forklare.

– Det er en veldig morsom ekstrajobb, sier hun.

– Å gi seg har vært et tema for å si det sånn. At noen skulle ha overtatt mammutben, ville oppfattes som et nederlag. At det plutselig skulle være Rolv Wesenlund, sier Otto.

-... eller Sverre Anker Ousdal, foreslår Dagfinn Lyngbø.

HER KAN DU SAMMENLIKNE DE NORSKE STEMMENE MED DE AMERIKANSKE

HTML EMBED
video_embed(12566,1);

Blant store stjerner - nesten
I originalversjonen spilles Manny av Ray Romano, Sid av John Leguizamo og Ellie av Queen Latifah.

– Det hender jeg sier jeg har danket ut Ray Romano på fest. Samtidig har jeg jo også faktisk hatt rollen til Robert De Niro i den haifilmen, sier Otto.

«Istid 3 – Dinosaurene kommer» har norsk premiere 1. juli.

SE EKORNET SCRATCH FINNE SEG DAME HER

HTML EMBED
video_embed(12567,1);