Gå til sidens hovedinnhold

Italia er spa-favoritten

For en overkommelig pris kan følgende spa i Europa gjøre ferien til en nytelse. Italia er godt representert på denne behagelige listen.

(SIDE2): Litt luksus for både kropp og sjel trenger ikke å bli en kostbar affære, ifølge magasinet Condé Nast Traveller. Billige flybilletter kan i tillegg ta deg ganske nært noen av disse våte drømmene på kontinentet:

Delphi Mountain Resort, Leenane, Irland

Naturen på vestkysten er kanskje Irland på sitt vakreste og behandlingen på Delphi Mountain Resort kan vel bare gjøre naturopplevelsen større. Senteret satser på mer enn spabehandling, for her går det an å padle kajakk, gå fjellturer og sykle i det vakre landskapet. Etter slike aktiviteter passer det sikkert ekstra godt å få massasje og drive med litt meditasjon.

Priseksempel: Ta fly til Dublin (fra 500 kroner en vei med SAS) og tog til Westport. Her kan senteret plukke deg opp etter avtale. Et dobbeltrom koster fra 800 kroner og oppover, mens selve behandlingen begynner på 300 kroner.

Hotel Therme, Sveits

Hit kommer du bare for å slappe av. Ligge i bassenget, sitte i baren eller nyte naturen i de sveitsiske alpene. At en bolle med håndlaget sjokolade er plassert på rommet sier vel det meste. Her finnes det seks oppvarmede basseng med utsikt over snødekte fjelltopper. Hotellet og spaet ligger i det distriktet av Sveits som er minst bebodd. Denne moderne bygningen ligger oppe i en åsside og ble bygd om til spa i 1996. Vannaktivitetene kan nytes både innendørs og utendørs.

Priseksempel: Ta fly til Zurich (ca. 1000 kroner en vei) og derifra er det en kjøretur på to timer til hotellet i Vals. Her varierer prisene på hotellrommene fra 450 til 1200 kroner. Massasje starter på 250 kroner.

La Reserve Hotel Terme Salute, Italia

Her er det også varme kilder som gjør det naturlig å lage et spa i moderne former. Vannbehandling står naturligvis i sentrum for behandlingen og kildene skal man da også kunne drikke av. I tillegg til turer rundt i området Abruzzo kan man her kose seg med vannaerobics eller usedvanlig deilige senger. En annen spesialitet er gjørme, varm gjørme som dekker hele kroppen før man igjen pakkes inn i plastfolie.

Priseksempel: Ta fly til Roma og tog videre mot østkysten eller bruk Ryanair via London til Pescara. Her koster et dobbeltrom rundt 1000-lappen og massasje begynner på 250 kroner.

Le Sirenuse, Positano, Italia

Et spa designet av arkitekten Gae Aulenti, hvor vann møter glass, stål og hvit marmor. Her velger man både mellom kuldegroper, dampbad og badstuer. Behandlingen her kan fint kombineres med andre aktiviteter langs kystlinjen og en tur til Capri. Kaféer, barer og restauranter er det heller ikke noen mangel på i dette området.

Priseksempel: Til Napoli flyr SAS Braathens for 500 kroner en vei. Herifra er det en og en halv time til spaet. Her er prisene oppe i 3000 kroner for et dobbeltrom og behandling begynner på rundt 800 kroner.

Les Fermes de Marie Megeve, Frankrike

Kombiner alpinferie med massasje og annen kroppspleie i de franske alpene. Trening og velvære skal skje ute i naturen, mens avslapning og restitusjon ordnes innendørs. Her har man også utviklet skjønnhetsprodukter av de plantene som finnes utenfor senterets vegger. Dermed blir både behandlingen og aktivitetene utenfor helt spesiell.

Priseksempel: Nærmeste flyplass blir den i Genève og hit flyr både SAS Braathens og Norwegian. Hotellet tar litt over 3000 kroner for et dobbeltrom, mens massasje starter på rundt 500 kroner.

Les Sources de Caudalie Bordeaux, Frankrike

Her reklameres det med at gjestene kan få en Sauvignon massasje, Merlot kroppsinnpakning eller knust Cabernet skrubb. Å nippe til et glass vin går også helt fint, og gjerne samtidig som du enten ligger i et bad med rød- eller hvitvin. Dette spaet er tilknyttet vingården Smith Haut-Lafitte og er et ideelt valg for entusiaster.

Priseksempel: Air France har billetter til 1000 kroner fra Oslo til Bordeaux. Et dobbeltrom koster 1500 kroner og behandlingen starter på rundt 400 kroner.

Sofitel Thalassa Miramar Biarritz, Frankrike

Ingenting å si på lokalitetene når dette hotellet byr på avslapning og behandling. Med en fantastisk utsikt over bukten inn mot Biarritz og utover Atlanterhavet har dette ærverdige stedet et godt utgangspunkt for å få gjestene til å trives. Her har de fra gammelt av prøvd å ta godene fra havet og bruke dem til skjønnhet og helse.

Priseksempel: Ryanair flyr deg direkte til Biarritz via Standsted. Et dobbeltrom koster under en 1000-lapp og massasje starter på 300 kroner.

Palazzo Arzaga spa, Italia

I dette klosteret fra 1400-tallet er det mulig å få over 50 behandlinger for ansikt, kropp, hender og føtter. Gjørme fylt med mineraler og steinterapi er svært populært. Et eget treningssenter og en golfbane hører med til fasilitetene. Her stiller også en doktor opp vedrørende vektproblemer og diett. Her er det mye å prøve, men det oppmuntres også til å besøke operaen i Verona eller museet Monastero di San Salvatore i Brescia.

Priseksempel: Fly til Milano fra Oslo med SAS Braathens for 720 kroner og oppover. Et dobbelrom koster rundt 2000 kroner og behandlingen starter på 170 kroner.

Thermae Del Parco, Italia

Et spa som regnes som et av de vakreste i Europa ligger i tilknytning til Forte Village Resort. Kjent for både sine fantastiske basseng og gode massasje. Anlegget ligger nesten helt ned mot sydspissen av den italienske øya Sardinia. Trær og stier omslynger fem basseng som er varmet opp til 38 grader og ned til 20. Meningen er at man skal prøve samtlige basseng på litt over en time, inkludert et sjøoljebasseng som innholder en god porsjon magnesium. Her er det en høyere andel salt i vannet enn det du finner i Dødehavet, så følelsen av vektløshet blir helt naturlig. En undervannsmassasje av typen shiatsu skal også være en helt spesiell opplevelse.

Priseksempel: Ryanair flyr til Alghero på Sardinia via Stansted, mens SAS Braathens flyr deg billig til Napoli. Herifra kan du ta båt til Cagliari. Et dobbeltrom koster rundt 2500 kroner og en shiatsu massasje koster opp mot 1000 kroner.

Thermes Marins de Monte Carlo, Frankrike

Overdådig og prangende, slik det skal være i Monte Carlo. Et tempel av velvære med rosa marmor og matt glass, men i tillegg fylt med et saltvannsbasseng, kulper, badstuer og dampbad. Forskjellige former for behandling er heller ikke noen mangelvare i denne luksuriøse oasen. Her skal det gå an å roe seg helt ned etter at store summer er blitt spilt bort på byens mange kasinoer.

Priseksempel: Med billige flybilletter til Nice, er det kort vei med tog til Monte Carlo. Her er det mulig å få et rom på The Hôtel Hermitage for rundt 3000 kroner og de mange behandlingene på selve spaet begynner på 500 kroner.

Victoria Jungfrau Grand Hotel & Spa, Sveits

Et stygt utseende er ikke alltid så ille for de som er mest interessert i behandlingen på et spa. Her er kanskje ikke fasilitetene de beste, men med medisinsk tyngde gir de deg den beste oppfølging i forhold til fysisk behandling. Om du virkelig vil forandre på ditt kosthold og treningsrutiner er dette plassen. Personlige trenere er med hele veien for å skreddersy et program for nettopp deg. Dette er et spa som kan gi uante følger når du også er hjemme igjen.

Priseksempel: SAS Braathens flyr til Zurich for rundt 1000-lappen en vei. Herfra er det bare to timer med tog til Interlaken. På dette behandlingssenteret koster et dobbeltrom litt under 3000 kroner og massasje starter på 300 kroner.

Villa Paradiso, Lago di Garda, Italia

Bare tilstedeværelsen ved den italienske sjøen Lago di Garda vil gi velvære en god start. Det er også her behandlingssenteret Villa Paradiso holder til i et omgjort nonnekloster fra 1600-tallet. Et kjent skjulested for kjendiser og italiensk sosietet gjennom mange år, men nå et ettertraktet sted for alle som virkelig vil slappe av. I tillegg til basseng og massasje kan Villa Paradiso by på kosmetiske operasjoner.

Priseksempel: SAS Braathens flyr til Milano for 720 kroner en vei. Derifra går det tog til Fasano Del Garda, hvor en uke koster 15.000 kroner.

Mer reisestoff finner du her.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken