Gå til sidens hovedinnhold

Italia selger flyselskap

Den italienske regjeringen skal nå være villige til å kvitte seg med eierandelene i det nasjonale flyselskapet Alitalia.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den italienske regjeringen har i lengre tid lurt på om de skal subsidiere flyseslakpet ytterligere, men ifølge borsen.dk. skal Prodis regjering ha kommet frem til at de vil selge 30,1 prosent av sin eierandel på 49,9 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Air France/KLM har tidligere snust på selskapet, men det skal nå stille seg visse betingelser til et italiensk nedsalg. En eventuell kjøper må nemlig forplikte seg til å by på hele selskapet, sørge for å holde på Alitalias nasjonale identitet, som vil si at blant annet serviceytelser holdes innenfor italiensk territorium, og oppkjøperen må redegjøre for hvordan selskapet skal gjenreise seg.

Mulig luftgigant
Europas største flyselskap Air France-KLM seiler opp som den største kandidaten til å sluke flyselskapet ettersom de innledet samtaler med Alitalia 23. november. Da var forutsetningen for at en sammenslåing skal kunne skje at Alitalia privatiseres og kan prestere positiv inntjening. Nå ser det første ut til å kunne skje, men det spørs om ikke kravene fra regjeringen i Roma kanskje er vel drøye.

- Fritt fall uten skjerm
Prodi og nøkkelministrene møtte ledere fra fagforbund for å diskutere de store tapene som har ført til at selskapet har kansellert ruter de siste ukene.

- Totalt ute av kontroll og jeg ser ikke fallskjermen, skal Prodi ha sagt om selskapets situasjon, for kort tid siden ifølge ANSA og Apcom.

SAS-spekulasjoner
Rundt SAS har det den siste tiden gått en lignende debatt etter at svenskene fikk en ny regjering som ville selge sine eiendeler i SAS. Dette har danskene vært lystne på lenge, men her hjemme vil den norske regjeringen heller kjøpe opp igjen noe våre naboer ikke ønsker.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller