Gå til sidens hovedinnhold

Hit vil du reise neste sommer

Flere nye reisemål fører til rekordsalg av sommerreiser allerede nå.

(SIDE2/STABEKK): Nedgangstider er ikke noe man merker hos Star Tour. Enn så lenge.

- Folk kommer ikke til å kutte ut ferien med det første. Selv en betydelig renteøkning får ikke folk til å avlyse hovedferien, sier informasjonsrådgiver Elisabeth Larsen-Vonstett til Side2.

Star Tour mener selv det er folks hovedferie de er leverandører av, både sommer og vinter. Helgeturene og storbyferie er de ikke størst på og selskapet har tatt konsekvensen av dette.

- Vi merker bare en større pågang enn noen gang før. I tillegg vil folk gjerne ha det best mulig på ferie. Det er fire- og femstjerners hoteller som går først, konstaterer Larsen-Vonstett.

Over en million reiser
Under et pressetreff på Stabekk ble det presisert flere ganger at det er kvalitet og høy standard som gjelder for Star Tour, og da med særlig vekt på hotelltilbudene Blue Village og Blue Star.

Interessen for charterturer neste sommer slår så langt alle rekorder.

50 prosent flere har sikret seg en sommerferie utenlands neste år, og det er 20.000 nordmenn. Neste sommer er totalmarkedet for Star Tours charterreiser på 1.150.000 gjester. En økning på ti prosent i forhold til 2007.

- Salget går helt fantastisk, konstaterer Star Tour-sjef Jørn Kristiansen. Og økningen finner han på både sommer- og vinterreiser.

For å møte etterspørselen er selskapet klar til å tilby over 100.000 reiser til sommeren. Fra 12 norske flyplasser vil det gå 84 avganger i uken.

Av charteraktørene er Star Tour først ute med sommerkatalogen for 2008. Her presenterer de over 20 nye reisemål for solhungrige nordmenn.

Satser på Italia
Hele ti av disse nye reisemålene går til Italia. I tillegg er det stor vekst for turer til Tyrkia og et sommerfly går også til vinterfavoritten Thailand.

- Nordmenn elsker Italia, mener informasjonssjef Lena Petersson. Hun har selv bodd noen år i landet og er ekstra entusiastisk over satsingen på støvellandet.

Regionene Abruzzo og Puglias er nye reisemål for sommersesongen. Av Petersson betegnet som perfekt for romantiske nordmenn. Abruzzo er kalt «Det nye Toscana», mens Puglias trillrunde Trullihus er med på å gjøre denne delen av Italia ekstra spesiell.

Kreta er fortsatt favoritten, med et besøk av nesten 50.000 nordmenn.

Hos Norges største charteroperatør har veksten vært på 50 prosent siden 1998 og frem til nå.

Foruten den greske ferieøya er det flest reisende til Kypros, Mallorca, Bulgaria og Tyrkia.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra