Gå til sidens hovedinnhold

Ivers lovte fire mål og innfridde

VALLHALL (vif-fotball.no): ”Odd Iversen med jubalong på Toten, men satte ingen rekord med fire mål.” Slik var overskriften i VG dagen etter at Ivers i sin VIF-debut hadde satt inn alle målene mot Raufoss i 1976.

Uoverensstemmelser mellom Odd Iversen og Rosenborg førte til at Vålerenga sikret seg tidenes norske goalgetter og hodespesialist foran 1976-sesongen. Han hadde vært norsk toppscorer i åra 1967–1969 og profesjonell spiller i Belgia 1970–1973. Ivers hadde spilt 30 kamper for landslaget, men det var tre år siden sist. VIF satsa alt på at målkongen skulle gjøre oppholdet i 2. divisjon så kort som mulig, og investeringa innfridde absolutt forventningene.

”Makker'n”, som styrte Vålerenga på denne tida, hadde ordna jobb i Kvikk Ryddekompani. Her hadde han flere klubbkamerater som kolleger. Ivers og kona slo seg ned i Oslo, og i november samme år kom sønnen Steffen til verden. Han trådte sine barnesko på mange Vålerenga-treninger.

Holdt løfte om fire mål i debuten
Vålerenga starta sesongen mot Raufoss borte, og Ivers uttalte i velkjent stil at han skulle score fire mål. Presseoppbudet var stort, og avisoverskriftene svære etter at Ivers innfridde løftet.

Vi siterer fra VG:
Odd Iversen-show på sitt aller beste på Raufoss i går ettermiddag! Ivers var i knallform. Han torpederte Raufoss-forsvaret. Resultat: Han scoret alle fire målene for Vålerengen.

En bedre debut i 2.divisjon kunne neppe Odd Iversen ha tenkt seg. Rosenborgs gamle toppscorer har virkelig funnet seg til rette i sitt nye miljø. Fire mål av en og samme mann i en og samme kamp er sjelden kost, men i grunnen er det ikke så rart at det nettopp skulle bli Odd Iversen som stod for denne bragden. Det er ikke første gang at han har scoret såpass mange mål i samme kamp.

Odd Iversen har nemlig rekorden i den norske toppserien. I 1968 spilte Rosenborg mot VIF og Rosenborg vant 7-2. Odd Iversen scoret seks mål! En rekord som synes temmelig uslåelig i norsk toppfotball. Og nå er altså Ivers i full gang for sin nye klubb Vålerengen, og man kan trygt si at Odd reddet begge poengene for VIF i går.

Fem ganger var Odd i opplagt scoringsposisjon. Fire ganger scoret han! To ganger fluktet han ballen videre for så å sette den i nota, en gang dundret han til etter å ha fulgt på en ball, og en gang sendte han i vei et frispark, som riktig nok en Raufoss-forsvarer forandret retningen på før ballen havnet i nettet.

Tok ut alt
Han ble sliten. Han tok ut alt. Men var naturlig nok i strålende humør da han satt i garderoben etter kampen.

- Dette var toppen, sa han til VG. – En bedre åpning enn dette skal man lete lenge etter.

Vi minnet Iversen om at hans gamle klubb Rosenborg bare klarte 0-0 i Trondheim. Da smilte han spøkefullt og sa: - Det er vel ikke så rart. Toppscoreren har jo meldt seg ut!

Ivers virket godt trent, selv om han ble sliten mot slutten. Han har gått ned åtte kilo siden han meldte overgang til VIF og er virkelig i form. Men hva er VIF uten Odd Iversen? Spørsmålet er berettiget . Utenom Iversen var det ikke mye å skryte av i går.

Ivers putta jevnt og trutt hele sesongen, det endte med imponerende 21 mål på 20 spilte kamper og Enga rykka opp.

2. DIVISJON; 1. serierunde 2/5-76 RAUFOSS-VIF 3-4 (2-2)
Stadion: Raufoss idrettsplass
Tilskuere 1.300
Mål for VIF : Odd Iversen 4 (15,35,49,69).

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken