Gå til sidens hovedinnhold

En mann full av hemmeligheter

J.J. Abrams er en av Hollywoods beste til å holde på hemmeligheter.

(SIDE2:) J.J. Abrams gjør stor suksess for tiden. Denne helgen er han premiereklar med «Star Trek Into Darkness», og tidligere i år ble det kjent at han skal regissere den neste «Star Wars»-filmen.

Les anmeldelsen: Tro og tvil i Star Trek

Tidligere har han regissert «Mission: Impossible III», «Star Trek» og «Super 8», og han er en av skaperne av TV-seriene «Lost», «Alias» og «Felicity».

Vil bli overrasket
Abrams er kjent for sine hemmeligheter. Han vil sjelden si noe om filmene sine før han absolutt må, og han holder kortene tett til brystet når han har nye planer.

- Det er en paranoia jeg har utviklet etter at «Superman»-manuset jeg skrev for mange år siden ble anmeldt på nettet. Jeg er bevisst på hvordan jeg liker å underholdes, og det er å sitte foran TV eller i en mørk kinosal og bli overrasket over alt som skjer på skjermen, sier han til Playboy.

Han synes det er dumt å vite for mye før man ser filmen.

- Jeg foretrekker at folk selv får se hva som skjer, og ikke blir fortalt det og deretter bare får det bekreftet i kinosalen, sier han til Collider.

Ser ikke ekte ut
Før innspillingene av filmene hans, samler han alltid hele crewet og ber dem innstendig om å holde alt hemmelig.

- Jeg vil sørge for at når man ser filmen, så har man ikke nettopp sett en 60 minutter lang bak-kamera-dokumentar som kom ut to måneder før filmen kom ut. Hvorfor vil jeg se hvordan de lagde noe som jeg ikke engang forstår ennå? sier han.

På den måten blir man mer engasjert i filmen, tror han.

- La meg få muligheten til å bli dratt inn i filmen og føle: «Denne verdenen er ekte, det skipet er ekte, den kampen er ekte». Hvis jeg ser den og nettopp har sett hvordan de visuelle effektene ble laget, ser det ikke ekte ut, du ødelegger det før det i det hele tatt eksisterer, sier han.

Vanskelig å unngå
Han mener det var vanskeligere å avsløre ting før.

- Hvis du ville ha en spoiler, måtte du virkelig lete. Nå må du jobbe for å unngå det. Hvis noe skjer i «Downton Abbey» eller «Homeland», kan du nesten ikke snakke med noen andre, ellers får du høre hva som skjedde. Sannheten er at folk ikke liker spoilere, sier han til Playboy.

Abrams synes egentlig ikke det er så morsomt å stadig måtte holde ting hemmelig.

- Det er bare morsomt å hysje ned ting når det endelig kommer ut som planlagt. Da føler du at du ikke har brukt tid på å ødelegge filmen for folk. Det er ikke morsomt mens du driver med hemmelighold, for da høres du ut som en sjenert idiot og du er en dust, sier han til Collider.com.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken