Gå til sidens hovedinnhold

J-Lo gjør comeback

Jennifer Lopez gjør comeback - som journalist.

(SIDE2:) Det har vært stille rundt Jennifer Lopez i det siste, men nå trår hun godt ut i rampelyset igjen. Anledningen er filmen «Bordertown» som mandag ble plukket ut til filmfestivalen i Berlin.

Lopez skal konkurrere om hovedprisen Gullbjørnen. «Bordertown» handler om en journalist som risikerer livet når hun vil skrive om mordene på flere meksikanske kvinner i byen Ciuadad Juarez.

Stjerneklart

Jennifer Lopez får imidlertid sterk konkurranse etter som

Clint Eastwood

også er med i hovedkonkurransen med den japansktalende filmen «Letters from Iwo Jima».

Siden filmen er «annen del» av «Flags of our Fathers», som forteller historien fra et amerikansk perspektiv, har Eastwood kommet i den pussige situasjonen at han er nominert for beste fremmedspråklige fllm under årets Golden Globe.

Paul Schrader, mest kjent som regissør av «Eksorsisten», er dette års festivals juryformann, og hans nyeste film «The Walker» vises derfor utenfor konkurranse, men i hovedprogrammet.

Woody Harrelson, Willem Dafoe,Lauren Bacall og Kristin Scott-Thomas topper rollelisten.

SE VIDEO:Eastwood ikke lenger amerikansk

Fra tidligere er det kjent at Robert De Niro kommer med sin «The Good Sheperd» med Angelina Jolie og Matt Damon.

George Clooney og Cate Blanchett stiller med en nesten likelydende film, «The Good German» av Steven Soderbergh.

Steve Buscemis «Interview 83’ » med Sienna Miller og regissøren selv er også klar.

Lite norsk
Mens Sverige nå har fått med fem bidrag, ser det ut til at Norge ikke får den store deltakelsen i år. Mange hadde håpet på at Marius Holsts film «Mirush - Blodsbånd» var blitt plukket ut, men foreløpig er ikke det tilfelle. Programmene er imidlertid ikke helt klare.

Det som er klart er at Lisa Marie Gamlems «Bennys Gym» skal delta. Novellefilmen skal delta i barne- og ungdomsfilmfestivalen kalt Generation.

Piaf og nazisvindel

Tyskland og Østerrike fortsetter å etterforske sin nære fortid og har i Stefan Ruzowitzkys «Die Faelscher». som handler om nazistenes store forsøk i konsentrasjonsleirene å trykke opp falske pundsedler. Franskmennene stiller med et sterkt AIDS-drama fra 80-tallet i Andre Techinés nye film «Vitnene».

Mange gleder seg også til «Oldboy»-skaperen, sør-koreanske Park Chan-Wooks «I'm A Cyborg But That's OK». Den store franske filmen «La Vie En Rose» med Marillion Cotillard som Edith Piaf åpner hele Berlin-festivalen.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå