Gå til sidens hovedinnhold

Derfor sa de nei til reality-TV

Kyss, klapp og klem (aka Q&A) med Jaa9 og OnklP.

(SIDE2): OnklP og Jaa9 er for tiden klare med EP-en «Lasse», som sammen med neste del «Geir» (den slippes i mars), blir et fullverdig album. Skivene er oppkalt etter Wam og Vennerøds film «Lasse og Geir», en film gutta sier de identifiserer seg ganske så mye med.

Ettersom de to har gitt ut diverse album sammen, alene og med andre, er det på høy tid å bli bedre kjent med dem. Side2 spurte og gravde og Jaa9 og OnklP svarte villig vekk på diverse random spørsmål.

- Hva er ditt første barndomsminne?
OnklP: Heh, si det. Det har trolig noe med biler å gjøre. Jeg var fanatisk opptatt av biler da jeg var liten, bilmerker, nummer - alt som hadde med bil å gjøre.

Jaa9, etter å ha tenkt seg om lenge: Jeg er ikke sikker på om det er noe jeg har blitt fortalt i ettertid eller jeg husker det selv. Men jeg tror det er da jeg kastet ut katta til bestemor. Hun hadde kattunger, og plutselig var de borte. Jeg hadde kastet dem ut. Så dersom du lurer på hvorfor jeg er blitt som jeg har.... Hehe.

- X-box eller Playstation?
OnklP: Playstation. Det er mange som ikke greier å spille begge, men jeg synes ikke det er noe problem. Men Playstation.

Jaa9: Jeg har ikke noe forhold til X-box, så Playstation.

Hvor gammel var du da du kysset (noen andre enn foreldre og tanter) første gang?
OnklP: Det var vel i 3. eller 4. klasse tror jeg. Jeg hadde et kjæresteopplegg da, flirer Onkelen.

Jaa9: Da jeg var 5-6 år gammel. (Hvorpå OnklP, muligens noe påvirket av at kompis Jaa9 var så mye yngre første gang han byttet spytt, slenger ut: «5-6, og kysset som en helt, høhø»).

- Hvilken norsk artist fortjener klem, og hvem bør få deng?
OnklP: Klem til Ingrid Olava. Veldig fan av henne. Sambygdinger er fint, sier Pål, hvorpå makker Johnny nikker enig.

OnklP: Når det gjelder de som fortjener deng... Det er jævlig mange norske artister du kan få billig av meg!

Jaa9: Det er så mange dårlige, at det blir vanskelig å velge bare en, sier Johnny, men vil ikke kommentere påstanden om at de to da pingler ut på spørsmålet.

- Hvilken TV-realityserie kunne dere deltatt i?
OnklP: Hehe, vi har blitt spurt om å delta i to stykker, begge har vi takket nei til. «Charterfeber» og «Wipeout».

Jaa9: Charterfeber var vel på en måte det vi var nærmest å takke ja til, hehe.

OnklP: Ja, vi vurderte faktisk Wipeout, men da Johnny gjorde research og feiget ut så var ikke jeg hypp på å dra alene.

Jaa9: Jeg fant ut at de hadde alkotesting og den slags. Vi hadde jo bare tenkt oss en tur til Argentina, bli slått ut med en gang og bare ligge og chille i sola.

- Hva er navnet på den siste filmen du så?
Jaa9: «True Grit». Den gamle versjonen, med John Wayne.

OnklP: «Cyrus», med John Reilly og Jonah Hill. Det er en mumlende komedie, morsom og rar.

(Artikkelen fortsetter under guttas fantastiske mms-selvportrett)

- Hvorfor kalle opp skiva etter «Lasse og Geir»-filmen?
Jaa9: Det er noe med den filmen som er litt oss. To lassiser som snakker høyt, kjefter og drikker på trikken. Klager på systemet og samfunnet rundt.

OnklP - Pål Tøien (26) og Jaa9 -Johnny Engdal Silseth (28):

Album:
Bondegrammatikk - The Mixtape (2003)
Sjåre Brymæ (2004)
Bondedramatikk – En Gateplate (2008)
Sellout (2009)
Lasse (januar 2011) og Geir (mars 2011)

Vant Alarmprisen 2005.
Vært nominert til Spellemann flere ganger.

OnklP: Filmen har blitt kødda med før, men aldri fått den hyllesten som vi gir, forteller Pål, før både han og Johnny lirer av seg den ene replikken etter den andre fra filmen - de kan store deler utenatt.

OnklP: Vi har bodd i Oslo i 10 år omtrent, så det blir vanskelig å skulle fortsette å lage låter om hva som skjer i Lillehammer. Skiva er en slags statusrapport om hvordan det er å være innflytter i byen.

Jaa9: Det er litt tidlig å si om «Geir» kommer til å låte annerledes, men det er samme tekstunivers og de to EP-ene er jo til sammen ei skive. Men der «Lasse» er tung og mørk, ligger kanskje «Geir» an til å være litt lysere.

OnklP: Som årstidene de kommer ut. Skivene blir litt påvirket av været.

- Alle liker Partysvenske, selv de som ikke liker dere.
OnklP: Ja, til og med svenskene liker den.

Jaa9: Men debatten på YouTube... Den viser at det er noen mindre begavede folk der ute. Det var en som mente at dersom man bytter ut «svenske» med «neger», så ble låta kjempestygg og rasistisk... Ja, men vi synger jo ikke «neger», gjør vi?!

(Artikkelen fortsetter under «Partysvenske», som er å finne på «Lasse»)

HTML EMBED

- Kommer det flere hits på Lasse og Geir?
OnklP: Ja. Jeg føler vi har knekt koden for hva som funker for oss, for hva som blir valgt ut og spilt på radio. «Gli Forbi» og «Partysvenske» - det er mange av de samme elementene der, selv om det kanskje ikke høres slik ut.

Jaa9: Men vi setter oss ikke akkurat ned og sier at nå skal vi lage en hit.

«Lasse & Geir» (1976):

Sosialrealistisk drama- og ungdomsfilm regissert av Svend Wam og Petter Vennerød.

«Lasse og Geir er to småkriminelle og anarkistiske drabantbygutter i slutten av tenårene som både mangler jobb, skoleplass og en mening med livet. Begge er i kraftig opposisjon til samfunnet og forbanna på det etablerte og alt som måtte lukte av borgerskap og dannelse. Tilværelsen er i ferd med å rakne for de to Oslo-guttene som er desillusjonerte og ute av stand til å tilpasses samfunnet omkring seg. Filmen følger så guttene i tre døgn, og søker – ikke helt uten humor – å forklare noe av deres aggresjon og småkriminelle oppførsel.»

(Kilde: Wikipedia)

- Klisjé: Hiphopere i Statene går med dyr bling og smykker seg med damer med store rumper. Hvordan ser en norsk hiphoper ut?
OnklP: Hæhæ, en norsk hiphoper nå har fønki hår og trange bukser, flirer Pål (tydelig med henvisning til Bergen og omegn), før han fortsetter:

OnklP: Hiphopen i Norge har utviklet seg i mange retninger. Det er ikke lenger gyldig å si at man ikke liker norsk hiphop - det er så mye å velge mellom. Men det er ikke som i USA nei - det er mye dyrere å gå med smykker her.

Jaa9: Store rumper koster også mye mer her.

- Hva er planene ellers for 2011?
Jaa9: På sikt er planen å ta over landet. Men nei, det har vært et fint år så langt...

OnklP: Det blir turné også, som vel starter for alvor etter at «Geir» er ute. Men det er mye Jaa9 og OnklP aktivitet hos bookingselskapet allerede nå, vi skal blant annet til Svalbard snart!

- Hva er den ultimate drømmen?
OnklP: Nå snakker jeg for meg selv her, men det hadde vært digg å være økonomisk uavhengig og kjøpe eiendom som alle andre. Men jeg er bare glad til så lenge vi kan reise rundt og spille, sove.... Nå går det jo nesten rundt pengemessig også!

Jaa9: Det siste halvannet året har det gått jevnt bra. Til å drive med norsk rap, er vi ganske privilegerte.

- Ingen planer om giftermål og barn?
OnklP: ??? nei.

Jaa9: ......på sikt så. Men ikke noe nå før helga, nei.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

(Smiiiiil: Jaa9 og OnklP og en HTC)

Kommentarer til denne saken