(YEYE): Komedien «Be Kind, Rewind» hadde premiere fredag. Jack Black spiller en av hovedrollene i filmen, noe som gjør at publikum kan få gleden av å få se noen hysterisk morsomme scener.

Utdatert videobutikk?
Filmen handler om Mr. Fletchers videobutikk «Be Kind, Rewind» i byen Passaic. Butikken er i hard konkurranse med andre utleiebutikker som har satset på DVD-utleie. Gamle Mr. Flether holder seg til den gode, gamle VHS-kassetten og prøver så godt han kan å holde hjulene i gang. Samtidig vet han at han trolig må flytte ut av huset fordi han ikke har råd til å restaurere det. Det er nemlig planer om å lage et stort nytt boligkompleks på tomten.

Magnetisme sletter videoinnhold
Fletcher tar seg en uke fri og ber unggutten Mike om å ta ansvar for butikken mens han er bortreist. Han ber innstendig om at Mike holder bestevennen Jerry langt unna fordi han ødelegger alt han tar i. Mike prøver å være pliktoppfyllende, men når Jerry kommer og ber om hjelp greier ikke Mike å si nei til vennen sin. Jerry har prøvd å sabotere et kraftverk i nærheten og oppfører seg nå veldig rart. Det viser seg snart at han har blitt utsatt for stråling og har blitt magnetisk. Når han tar på videokassettene i butikken blir alt innhold på tapene slettet til Mikes store fortvilelse.

«Svensket» Ghostbusters
Videokundene kommer en etter en og klager over at filmen er blank, og Mike blir frustrert og er redd Mr. Fletcher skal skylde på ham. Derfor kommer han på en genial og sprø idé. Mike og Jerry bestemmer seg for å prøve å unngå at kundene oppdager at noe er galt så derfor startet de å spille inn de filmene kundene spør etter. I første omgang er det filmene Ghostbusters og Rush Hour 2 som blir amatørmessig gjenskapt av gutta. Mike og Jerry spiller hovedrollene og satser på at de ikke skal bli kjent igjen og at det ikke skal bli oppdaget at filmen er uekte og bare en kopi. De spiller inn ulike kjente klassikere og gjør det med stor innlevelse. Til kundene forteller de at filmversjonene er «sweded» (svensket), det vil si at de er spesielle versjoner og dermed dyrere fordi de har dyr frakt.

Kassasuksess
Dette desperate forsøket for å beholde kundene, uten at de føler seg lurt, blir til en kassasuksess. De lokale videoelskerne synes de «svenskete» filmversjonene er superkule og har bare lyst til å se disse. Slik får Jerry og Mike nok å henge fingrene i når de får bestillinger og må spille inn filmer alt fra action til klissete romanser. Gutta blir kjempe populære i byen. På grunn av den store etterspørselen skjønner de at de trenger hjelp. Til slutt er alle i byen med på filmsettet både som skuespillere og i kulissene. Det blir et slags lokalt felles prosjekt for å bevare Mr. Fletchers kjære videobutikk. Ingen sa heller nei til fristelsen om å bli stjerne for en dag.

Når Fletcher kommer hjem blir han svært overrasket over alt oppstyret i butikken hans. Aldri før har det vært så mange kunder. Likevel mener han at det er best å innføre DVD-salg og satse på bare action og komedie. Ideen har han fått etter en spionasje i en suksessfull DVD-utleiebutikk. Kundene liker det nye systemet dårlig fordi de derfor ikke kan få alle typer filmer «svensket».

Videorazzia
Senere kommer myndighetene på besøk til butikken. De kan informere om at alle de 200 ”svenskete” filmene må bli ødelagt fordi dette regnes som piratkopier, noe som er ulovlig fordi filmselskapene eier rettighetene til filmene.

Dette synes alle er veldig trist, men i regi av Mike og Jerry bestemmer alle i byen seg for å lage en film med sin egen ”story” om den legendariske jazzstjernen Fats Waller fra 1920-tallet. Han skal angivelig ha bodd i Mr. Fletchers hus. Det hele ender med at alle filmelskerne i byen slår ring om den gamle videobutikken når det nærmer seg riving. Men er rivingen til å unngå?

Hva Yeye synes om filmen
Dette er en komedie som setter lattermusklene i sving. Jack Black er en svært underholdende skuespiller. Ikledt månedrakt, lagd av aluminiumsfolie, går han klønete rundt og samler opp ting rundt seg fordi han er magnetisk. Det blir svært underholdende spesielt når han spiser en boks Aspirin og drikker en bøtte med salt vann for å demagnetiseres. Resultatet er at han får magnetisk tiss!

Dette er også en godfilm der publikum får sympati for gamle Mr. Fletcher som ikke henger helt med på nymotens ting som DVD-filmer og er i fare for å miste sitt gamle og historierike hus. Filmen skal være en hyllest til VHS-kassetten som trolig er i ferd med å forsvinne helt fra samfunnet. Selve tittelen peker også tilbake på dette: Vær så snill å spol tilbake filmen etter bruk. Denne vanlige reglen, som er allment kjent for alle som har leid en videofilm en gang, er i dagens DVD-samfunn helt uviktig.

Filmen har en original og morsom «story», men slutten er en liten nedtur uten å røpe noe mer om det. Historien kunne også gjerne gitt plass til enda flere av Jack Blacks morsomheter, men totalt sett er denne komedien absolutt å anbefale.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Har du sett filmen? Del din mening om den her.