Gå til sidens hovedinnhold

Her får Black en på trynet

Jack Black kickstartet filmfestivalen i Cannes, bokstavelig talt.

(CANNES/SIDE2:) Han er aktuell i den nye store animasjonsfilmen «Kung Fu Panda». Filmen ble «snikvist» for journalister og andre tirsdag kveld, dagen før den store Cannes-festivalen sparker i gang.

DreamWorks nye store tegnefilm har Jack Black, Lucy Liu, Angelina Jolie og Dustin Hoffman på ”rollelisten”. De kommer alle til Cannes.

Fra fjern og nær
Men det er altså først i dag, onsdag, går startskuddet for den årlige filmfestivalen i Cannes. En miks av filmer fra hele verden har satt festivalfolket i stemning – og det er ikke bare Hollywood som gjelder nede i Sør-Frankrike.

Dog har mange tidligere innertiere funnet veien dit.

Fernando Meirelles, mannen som skapte den oppsiktsvekkende «City of God», har hyret inn Julianne Moore og Mark Ruffalo til «Blindness» som åpner festivalen. Han følges tett av juryformann Sean Penn med blant andre Natalie Portman, som skal si noen bevingede ord.

Scarlett og Indiana
Scarlett Johansson er ventet å innta Cannes med Penélope Cruz og Woody Allen for ”Vicky Christina Barcelona”, mens det gires alvorlig opp for selveste Indiana Jones og hele hans team, inkludert Cate Blanchett, Shia LaBoeuf og de to skaperherrer George Lucas og Steven Spielberg 18. mai.

Det mangler ikke på flotte damer i Cannes. Monica Bellucci er ventet for italienske «Vilt blod», mens Mischa Barton skal ha funnet veien til festivalbyen med selveste t.A.t.U.

Av mer sportslige typer ventes Diego Maradona og Mike Tyson til festivalen. Det er laget filmer om begge to.

Side2 i Cannes

De offisielle nettsidene:
www.festival-cannes.com

Flere Side2-saker fra Cannes
Denne kostet 2,2 millioner

Skaper debatt
Men det er ikke bare stjerner som ventes å skinne i Cannes. Flere filmer er ventet å skape debatt, som animasjonsfilmen «Waltz with Bashir» som handler om den betente konflikten mellom palestinere og israelere.

Den britiske filmen «Hunger» handler om den nordirske Bobby Sands som sultet seg i fengselet. Filmen er ventet å bli kontroversiell i hjemlandet. Mens Italia stiller med «Gomorra» som handler om kriminelle karteller i Napoli. Forfatteren bak boken har måttet gå i dekning etter at han ga ut boken, men kommer til festivalen.

Og så har Madonna fått smaken på film og festivaler. Hun kommer til Cannes med dokumentaren «Because We Are» om Malawi, der hennes lille sønn David Banda kommer fra.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!