Gå til sidens hovedinnhold

Jackson skal lage Hobbiten

New Line Cinema våger ikke å lage «Hobbiten» uten Peter Jackson. Og det blir to filmer.

(SIDE2:) Tirsdag ble det kjent at New Line Cinema og «Ringenes Herre»-regissør Peter Jackson har lagt sin store og dyre feide på hylla. Etter først å ha erklært at han ikke ville ta i Peter Jackson med en ildtang etter at sistnevnte gikk til sak, har New Line-sjefen Bob Shaye snudd på hælen.

Tilbake til Midgard
Peter Jackson blir i første omgang utøvende produsent på «Hobbiten».

- Jeg er glad for at vi har klart å bli enige slik at vi kan begynne et nytt kapittel sammen med våre gamle venner på New Line. Vi er henrykte over å fortsette turen gjennom Midgard, sier Peter Jackson i en pressemelding.

Innspillingen begynner i 2009. Filmene kommer i 2010 og 2011.

Inngikk forlik
Peter Jackson og hans samboer og samarbeidsparter Fran Walsh har ligget i bitter strid med New Line Cinema over DVD- og ekstrainntektene til den første Ringenes Herre-filmen, «Ringens brorskap». Det toppet seg da de to valgte å gå til sak.

Nå er det blitt inngått forlik. For fans fra hele verden er dette spennende og gode nyheter. Alt tyder på at «Hobbiten» vender tilbake til New Zealand der «Ringenes Herre» ble spilt inn.

Gandalv vender tilbake?
«Hobbiten» er J.R.R. Tolkiens «barnebok». Den handler om Frodo Baggins onkel Bilbos reiser. Også trollmannen Gandalv er med, og Sir Ian McKellen har uttrykt dyp interesse fori å ta på seg rollen en gang til.

I første omgang skal Jackson og Walsh kun produsere filmene. Om Jackson også tar regiroret er ikke bestemt.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen