Gå til sidens hovedinnhold

Jackson viste ikke glede

Thrilleren er over. Juryen frifant Michael Jackson på alle tiltalepunkter.

(SIDE2): Likevel viste ikke Jackson tegn på glede da han mottok frifinnelsen.

Hva mener du om frifinnelsen?

Juryen med 12 medlemmer har vurdert i alt ti tiltalepunkter mot den 46 år gamle popkongen. Etter flere dager med rådslagning har de kommet fram til en enstemmig kjennelse. Rundt halv ti norsk tid informerte juryen dommeren om at de hadde kommet fram til en konklusjon.

Like før halv tolv ble kjennelsen lest opp. Juryen frifant Jackson på alle de ti tiltalepunktene, til vill jubel fra folkemengden utenfor rettslokalet.

Jacksons fans jubler

Da Jackson forlot rettslokalet noen minutter senere var det tendenser til hysteri utenfor retten. Jackson satte seg rett i sin store svarte bil og ble kjørt hjem som en fri mann.

- Rettferdigheten skjedde fyllest. Han var uskyldig, sa Jacksons advokat Tom Mesereau i en kort kommentar utenfor retten.

Les alt om Jackson saken her

Det viktigste punktet i tiltalen var at Jackson skal ha sexmisbrukt en kreftsyk gutt under 14 år ved ved fire forskjellige anledninger. Han var også tiltalt for forsøk på å bortføre gutten, forsøk på overgrep, samt fire ganger å ha servert gutten alkohol i den hensikt å forgripe seg på gutten.

Påtalemakten var ikke fornøyd med dommen.

- Vi er skuffet over dommen, men vi jobber i et rettssystem. Jeg har jobbet i rettssystemet i 37 år og jeg har aldri kranglet med en jurys avgjørelse. Jeg har ikke tenkt å begynne i dag, sier statsadvokat Tom Sneddon som ledet aktoratet på en pressekonferanse.

Tårer i øynene
Da kjennelsen ble lest opp, satt Jackson selv følesløs på tiltalebenken og viste ingen reaksjon, forteller Sky News reporter i rettssalen. Han kunne også fortelle at minst tre av jurymedlemmene hadde tårer i øynene da kjennelsen ble lest opp.

Michael Jackson kom til rettssalen sammen med store deler av sin familie. Jacksons mor kom i samme limosuin som sønnen og hun var oppløst i tårer. Rettsaken har gått hardt innpå hans familie. På vei inn i rettslokalet så Jackson medtatt og bekymret ut, men vinket likevel til fansen.

Seksuelt misbruk
Overgrepene Jackson var tiltalt for skulle ha skjedd mellom 20. februar og 12. mars 2003. Videre sto han tiltalt for forsøk på seksuelt misbruk av barn. Ifølge tiltalen skal han ha bedt to mindreårige gutter om å berøre hans penis.

Tiltalen inneholdt også anklager om at Jackson skal ha holdt en mor, to gutter og deres søster fanget på Neverland. Formålet med dette skal ha vært å tvinge dem til å avgi en videoforklaring som frikjente Michael Jackson.

I tillegg har det også vært fokusert mye på at Michael Jackson har servert alkohol til mindreårige.

Jackson ble arrestert i november 2003 og ført bort i håndjern. Senere ble han løslatt 20 millioner kroner i kausjon. Rettssaken mot Jackson startet i januar og har vart i drøye fem måneder. I løpet av disse månedene har det vært tydelig at rettssaken har vært en stor påkjenning for Jackson som har blitt kjørt til sykehuset flere ganger.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken