(SIDE2): Den britiske realitystjernen Jade Goody (27) døde i natt mens hun sov.

Det bekreftet hennes talsperson, Max Clifford, til Sky News.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Vil sørge i fred
Britisk presse har holdt 24-timers vake som sultne gribber utenfor Jades hus i Essex nord for London, og tar bilder av venner og familie ettersom de går inn og ut av huset. Det gjelder å være først ute med nyheten om at hun er død.

Bladet OK! kom allerede på tirsdag ut med en nekrologutgave som var en hyllest til Jades liv, men fikk massiv kritikk for dette siden Jade fortsatt levde.

Les: Men Jade levde fortsatt!

- Min vakre datter er borte, skal moren Jackiey Budden ha sagt til Clifford. Hun skal senere ha gått ut til journalistene og bedt at de lar familien få fred til å sørge.

Max Clifford sa at Jades mor, ektemannen Jack Tweed og vennen Kevin Adams satt med Jade da hun døde, kl 03:14 lokal tid. Kevin har vært ved Jades side hele tiden, og var den som tok seg av henne da Jack satt i fengsel.

Les også:
Får brudehjelp av Elton John
Jades mann skyldig i overfall
Fikk dispensasjon på bryllupsnatten

- Modig
Sørgende har begynt å legge blomster ved Jackieys hus.

- Jeg tror hun vil bli husket som en ung kvinne som har reddet veldig mange liv, sa Clifford, og henviste til at Jades kamp mot livmorhalskreften har satt fokus på vaksinering av jenter mot denne typen kreft.

- Hun var en veldig modig jente som møtte døden på samme måte som hun møtte livet:rett på og full av mot, fortsatte han.

Rasismebråk
Før Jade ble rikskjendis i England som Big Brother-deltaker i 2002, jobbet hun som tannlegeassistent. Siden hun ble realitystjerne var hun fast innslag i britiske sladreblader, og banet seg vei inn i folks hjerter med sine naive kommentarer og søte vesen. I 2005 lanserte hun sin egen parfyme, «Shh ... Jade Goody», og i 2006 kom selvbiografien, med 125.000 solgte kopier.

Men etter at Jade ble beskyldt for rasisme mot Bollywoodstjernen Shilpa Shetty i Celebrity Big Brother i 2007, ble parfymen tatt ned fra hyllene. Big Brothers rasismebråk førte til at forholdet mellom India og Storbritannia ble kjølig en periode, og selv Tony Blair så seg nødt til å kommentere saken.

Les også:
BB-stjerner i politiavhør
Mobbeofferet vant Big Brother
Trusler etter BB-rasisme

I rampelyset til det siste
Jade Goody valgte å holde seg i rampelyset helt til hun døde. Hun tok seg godt betalt for intervjuer, og solgte blant annet brylluppet sitt til magasinet OK!. Dette gjorde hun ikke fordi hun selv var PR-kåt, men fordi hun ville sikre framtiden til sønnene Bobby (5) og Freddie (4). Hun sa at hun ville samle inn så mye penger som mulig gjennom eksklusiive medieavtaler.

Jades offentlighet og åpenhet rundt det hele har også satt søkelyset på livmorhalskreft, som i Storbritannia tar livet av 1.000 kvinner årlig.

- Jade kan redde mange liv

Fikk kreftbudskap på TV
Jade har hele tiden vært åpen om sykdommen og har gjennomgått tøff behandling. Underlivskreften kommer etter at hun først ble behandlet for livmorhalskreft i 2004, som spredte seg til tykktarmen i 2006. Men legene trodde da at de hadde kontroll over sykdommen.

I august i fjor var Jade deltaker på den indiske versjonen av Celebrity Big Brother, for å vise godvile og si unnskyld etter rasismebråket i den engelske versjonen i 2007. Da hun fikk vite at hun livmorhalskreften var tilbake for fullt avbrøt hun og reiste hjem til England.

LES OGSÅ:
- Jeg vil ikke dø
- Jade har bare måneder igjen
- Jeg er død innen en måned
Jade er timer fra døden
Truet kreftsyke Goody med hammer
Vil hjem for å dø
- Jeg vil dø