500 - Internal Server Error

[]
Gå til sidens hovedinnhold

Anmeldelse: Jak & Daxter: The Lost Frontier

Av og til bør gamle helter få hvile i fred.

Plattformduoen Jak og Daxter var blant de virkelig store PS2-heltene. De tre første spillene i serien bød på deilig miljønavigering kombinert med heftige kamper, spennende historier og variert innhold.

Etter det skuffende bilspillet «Jak X» i 2004 og underholdende «Daxter» i 2006 har det vært stille fra de to, men nå er duoen klar for et nytt eventyr. I plattformspillet «Jak & Daxter: The Lost Frontier» til PSP (og PS2) holder verdenen på å gå under. Gjett hvem som skal hindre katastrofen?

Forferdelig kamera

Dessverre er eventyret for det meste frustrerende og irriterende. «The Lost Frontier» foregår i tredjeperson, og som de fleste lignende spill på PSP sliter det med at maskinen bare har en analogstikke. Automatikken gjør en forferdelig dårlig jobb og for å kontrollere kameraet selv må du tilnærmet stoppe opp, noe som ødelegger all flyt.

Spillet har en tendens til å la deg se spillverdenen fra komplett ubrukelige vinkler. Resultatet er at du blir skutt av fiender du ikke kan se, bommer på hopp og ikke aner hvor du er, bare for å nevne noe. Ting er med andre ord kaos, noe som verken er artig eller akseptabelt.

Gode ideer

Heldigvis oppfører kameraet seg av og til som det skal og da viser spillet hva det kunne vært. På tross av at de er litt tomme er fantasiomgivelsene varierte og godt designet, utfordringene og oppgavene er interessante, fiendene artige, dialogen morsom, grafikken pen og utviklerne har implementert et par kule funksjoner.

For eksempel kan Jak etter hvert sakke ned tiden og plassere ut plattformer, noe spillet utnytter på diverse kreative måter. Noe annet jeg liker er flypartiene, på tross av at enkelte er litt lange er det artig å sveve rundt og skyte ned fiender. Spesielt etter at du har fått tak i et heftigere fly enn det du starter med og pimpa farkosten.

Mye innhold

Utviklerne fortjener også skryt for å ha laget et stort spill. Jeg brukte rundt sju timer første gangen og hadde fortsatt en del sideoppdrag og hemmeligheter igjen.

Dessverre hjelper verken det eller noe av det andre positive jeg har nevnt når noe så essensielt som kameraet er ødelagt. «Jak & Daxter: The Lost Frontier» er et spill du trygt kan hoppe over.

Se gameplay fra «Jak & Daxter: The Lost Frontier»:

HTML EMBED
Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot