Gå til sidens hovedinnhold

Slukket tørsten med kong Haakon

Jakob Cedergren gikk rett fra å spille desillusjonert alkis til kong Haakon i løpet av to døgn.

Berlin (SIDE2:) Jakob Cedergren er en mann mange norske TV-seerne plutselig har fått et forhold til etter «Harry og Charles». Svenskdansken, som bor og arbeider i Danmark, har fulgt litt med fra sidelinjen på bråket som oppsto rundt den historiske rammen i TV-serien.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Hvem har sannheten?

- Jeg har fått med meg litt av debatten om at serien ikke var helt korrekt. Men vi vet jo faktisk ikke hva som skjedde. Hvem har rett til å si hva som er sant? Sier han til Side2.

Rollen som kong Haakon startet ganske spesielt for Cedergren. Han er i Berlin for det som er blitt kalt «Festen»-regissør Thomas Vinterberg store comeback, «Submarino». Der spiller han en mann som vokser opp med en voldsomt alkoholisert mor, noe som medfører at han selv begynner å drikke som barn og senere forsøker å finne en måte å ta seg av sin brors sønn.

Filmen regnes som en sterk kandidat til Gullbjørnen. Den er mørk og knugende og sitter lenge i.

Beholdt barten
- Jeg startet faktisk «Harry & Charles» med bare en helg imellom etter at jeg hadde avsluttet «Submarino». Det var litt sånn av med skjegget, behold barten og her er en kopp te og så er vi i» gang. Helt schizofrent, sier han.

Mange spår at «Submarino» blir Jakob Cedergrens store internasjonale gjennombrudd, noe han vifter litt bort selv. I fjor var han i Berlin med Sally Potters «Rage» med blant andre Lily Cole og Eddie Izzard.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

- Grenser er ikke noe jeg interesserer meg for, men utlandet skal være både gi og ta. Å flytte til Los Angeles for å breake der er ikke noe jeg har tenkt til å gjøre. Men jeg jobber gjerne mer med Marit Moun Aune som lagde «Harry og Charles». Dansk teater skulle hatt en som henne, sier han.

Kommentarer til denne saken