Gå til sidens hovedinnhold

TV-kåte bondefriere

Det ramler allerede inn frierbrev til bøndene. Men TV-presentasjonen av de åtte er ikke før til helgen...

(SIDE2): Søndag skal de åtte kjærlighetshungrige bøndene presenteres for seerne, fire menn og fire kvinner skal vise seg fra sin beste side og håper på å finne den rette.

Se alle bøndene her!

«Jakten på kjærligheten» er i gang med femte runde, og allerede før serien har startet har bøndene fått frierbrev.

- Vi har fått inn et dusin brev allerede, og det er ganske uvanlig før programmet faktisk begynner på TV, sier produksjonsansvarlig for programmet, Synøve Diserud, til Side2.

Ivrige
Bøndene ble presentert i diverse dagsaviser, på nett og på «God Kveld Norge» forrige helg. Bilder av smilende bønder frister for mange som har en romantisk drøm om livet med gårdsidyll på landet. Det kan kanskje virke som om et dusin frierbrev er ganske få, men ifølge produksjonsansvarlig har ikke det skjedd etter tre år i jobben med serien.

- Mange går nok med en romantisk oppfatning av å flytte fra storbyen til landet. Så da blir vel noen ivrige og sender inn frierbrev med en gang, sier Synøve.

Det har vært jevnt fordelt med brev til bøndene, og det er til nå ingen som står ut som bondefavoritt.

- Men jeg håper det kan bli med en jente i år da siden det bare var menn i fjor, sier hun.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Dårlig sjekketriks
I de foregående fem sesongene har vi sett at flere av bøndene virkelig har funnet kjærligheten, og det har ført til både ekteskap, samboerforhold og ikke minst en baby. Men Synøve understreker at det ikke er bare bare å være bonde på kjærlighetsjakt.

- Å være odelsjente er jo ikke verdens beste sjekketriks, ler hun, som selv er vokst opp på gård.

I år er det fire jenter med, men tre av dem skal alle ta over gården etter endte studier og ønsker seg en mann å dele gårdslivet med.

Guro Huseby (27) fra Sandefjord, Ragnhild Strømmen (23) fra Valdres og Silje Stensland (28) fra Norheimsund går på skole og jobber i større byer, men skal i løpet av kort tid ta over gårdene fra egne hjemsteder.

- Det er nytt av året at det er flere som faktisk ikke bor på gården allerede. Det ser vi på som en trend i tiden, jenter vil gjerne finne seg en mann før de flytter på gården. En kan jo fint drive det alene også, men jeg tror mange ønsker seg en kjæreste de kan dele gårdsprosjektet med, sier Synøve.

Klare for kjæreste
I fjor var det som kjent kun mannlige bønder med, så de fire jentene håper på brev fra menn.

Til TV2.no forteller bonden Guro Huseby at hun synes det er rart at det ikke var noen kvinner med i fjorårets sesong, men i år synes hun gutta bør være ivrigere.

- Det er rart at de ikke kom med noen jenter i fjor. Men det er kanskje mest vanlig at det er menn som tar over gårder og at det er lettere rolle for jenter å være gårdsjente. Jeg vet ikke om det har noe med det å gjøre. Eller kanskje det bare er gutta som er litt treige til å skrive brev. Men det går an å skrive e-poster. Det burde de kunne greie, ler Guro til TV2.no.

Ikke enkelt
Men det er ikke bare rosenrødt for frierne som er på jakt, i forrige måned gikk en av deltakerne fra forrige sesong ut og fortalte at hun var knust av kjærlighetssorg etter at hun ble slått på kjærlighetsstreken.

Rigmor Solberg fikk en psykisk knekk i etterkant av programmet, da bonden Svein Romundstad valgte en annen til slutt.

Les mer her: Sykemeldt av «Jakten på kjærligheten»

Populære bønder
Realityserieren er en av de mest sette på TV 2, og Synøve mener populariteten skyldes ektheten i programmet.

- Dette er bønder som oppriktig ønsker seg en kjæreste, det er ikke noe triks for å komme på TV. Og det tror jeg også publikum forstår i måten serien forbindes på. VI samarbeider veldig nært med bøndene slik at de skal føle seg vel og være seg selv.

Bøndene har et litt annen utgangspunkt enn andre for å finne kjærligheten fordi de bor og driver et gårdsbruk et eller annet sted i Norge. I året sesong er det også flere bønder fra utkantstrøk som er med.

- De er litt mer spredt i år ja. Denne gangen var det mellom 150 og 200 søkere, og jeg føler vi sitter igjen med en super gjeng.

Her er årets bønder - (se bilder nederst i saken):

° Reidun Lassegård (35) fra Uvdal

° Ola Sylte (29) fra Surnadal

° Jan Røe (26) fra Vingelen

° Jens Tore Skyberg (30) fra Vang i Hamar

° Nils Terkelsen (31) fra Grimstad

° Guro Huseby (27) fra Sandefjord

° Ragnhild Strømmen (23) fra Valdres

° Silje Stensland (28) fra Norheimsund

Se alle bøndene her!

Vil du sende frierbrev til en av bøndene - her finner du info!

Søndag 11. mai kan du se presentasjon av bøndene «Jakten på kjærligheten» kl. 20.00 på TV 2.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet