(SIDE2:) Det sier seg selv at om du skal konkurrere mot flere titalls andre friere om én mann, så gjelder det å stikke seg litt ut.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Det var det flere av frierne i «Jakten på kjærligheten» som hadde skjønt, og her er det bare fantasien som satte grenser.

Les mer: Disse bøndene gikk videre

Anita Orvedal bestemte seg etter litt press fra venninnene, å skrive til Kristian Akervold, som viste seg å bli årets mest populære bonde.

Søtt fotoalbum
Hun satte seg ned å lagde et fotoalbum med bilder fra et nylig overstått opphold i Australia, med spørsmål om Kristian ønsket å gjøre ferdig albumet sammen med henne.

- Det var søtt skrevet. Så den er nok helt klart i ja-bunken, sier Kristian i programmet, med én gang han har lest det.

- Anita med albumet er nok en klar favoritt.

Ville sjarmere
Anita selv hadde en klar plan med det forseggjorte albumet.

- Jeg skulle jo prøve å sjarmere da, forteller hun til Side2 og ler.

- Jeg tenkte et sånt album ville få litt ekstra oppmerksomhet, og håpet at han ville skjønne at jeg hadde lagt en del arbeid i det, sier hun og forteller at hun brukte flere dager på å gjøre alt i stand.

Og planen funket, for hun var i aller høyeste grad en av de ti jentene Kristian ville ha med seg videre.

Problemet Bergen
Anita var ikke den eneste som hadde vært kreativ i forsøket på å sjarmere bonden fra Flå. Også Birte fra Bergen, hadde gjort seg umake. Som en ekte bergenser er hun glad i byen sin og sendte en sydvest med bergensmotiver og et lite dikt.

Dessverre for henne var nettopp det med Bergen et problem.

- Bergen er en flott by, men det er litt for mange bergensere der. Det er det som trekker litt ned, sukket Kristian før han la brevet og sydvesten i nei-bunken.

Ombestemte seg
Heldigvis hanket 32-åringen inn litt hjelp fra venner før han skulle ta den siste beslutningen, og venninnen Anki dro fram sydvesten og spurte hvorfor i alle dager hun ikke var med videre. Dermed ble Birte en av de ti utvalgte.

- Hun havnet vel egentlig i nei-bunken først fordi jeg var redd for at hun skulle prate veldig kav bergensk. Det kan bli litt slitsomt. Men hun hadde jo gjort seg veldig flid da, forklarte Kristian på hvorfor han forandret mening.

Birte var ikke den eneste som reddet seg inn igjen på grunn av kreativ tenkning.

Aldersforskjell
Tom Atle hadde laget et svært pappkort formet som en låve med bilder og hjerter, men bonden Jan Erik Kjær (41) synes egentlig at aldersforskjellen mellom han og 21-åringen var for stor. Men da Katrine Moholt kom på besøk hadde han nyheter til henne.

- Nå har jeg gjort en liten endring i løpet av natta, og det er Tom Atle, fortalte han i programmet.

- Grunnen til at han var ute i går, det var jo alder. Og han har jo bare blitt en natt eldre siden i går, men det å lage dette her det gjorde så inntrykk på meg, at jeg hadde lyst å ta ham med i gjengen, smiler han.

Størst pakke
Den som fikk den aller største pakken var derimot Calle Kvisler.

Frier Signe C. Grungstad har jobbet jevnt i en og en halv måned for å gjøre ferdig gavepakken som blant annet besto av håndlagede stearinlys, et rikt dekorert album, sjokolade, hjerteservietter, en CD, et åttesiders brev og et selvskrevet dikt.

- I en sånn setting så er det jo bare å hoppe opp i stolen å rope «her er jeg!», forklarer Signe om den forseggjorte forsendelsen.

Kreativ
Hun ønsket å bevise at hun var kreativ til fingertuppene, i stedet for å bare påstå det i et vanlig brev.

- Calle ønsket seg en dame som er positiv og sprudlende, som koser seg ute i naturen og som liker å stelle i hagen. Han ønsket å holde tradisjonene på gården i hevd, og jeg ville vise at jeg er alle disse tingene og hvis han ønsket seg selskapeligheter, så han jeg både pryde en gård og lage mat, sier hun.

Og taktikken funket også denne gangen, og Signe er en av de ti Calle valgte å ta med videre.

Se hvordan det går videre i «Jakten på kjærligheten», mandager klokken 20.00, på TV 2.