Gå til sidens hovedinnhold

- Trist at det er slik

- Jeg kan ikke skjønne hva det er som provoserer med en homofil bonde.

(SIDE2): - Jeg kan ikke skjønne hva det er som provoserer, men de som reagerer er nok en liten gruppe. Men det går ut over folk som våger å stå fram og være seg selv. Det er trist at det skal være sånn i Norge, sier leder Karen Pinholt i Landsforeningen for lesbiske og homofile (LLH) til Side2.

Homofile Jan Erik Kjær er blant bøndene som leter etter kjæreste i TV 2s «Jakten på kjærligheten». VG skriver mandag at TV-kanalen har mottatt reaksjoner på at det er med en homofil deltaker.

BAKGRUNN: Seerne klager på homofil bonde

Stopper ikke søkere
Informasjonsansvarlig Katrine Wergeland i TV 2 ønsker ikke å gå inn på hva klagene som har kommet inn handler om. Men hun opplyser at det er reaksjoner fra seere som rett og slett ikke ønsker å se programmet. Klagene kommer ikke til å stoppe dem fra å ha homofile eller lesbiske deltakere.

- Folk må få lov å mene det de vil. Men om det blir flere runder med «Jakten på kjærligheten», så kommer vi til å se etter bønder som leter etter en å dele livet med. Legning stopper ikke deltakelse, sier hun.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Lesernes kommentarer
En rekke Side2-lesere har engasjert seg og ytrer sine meninger om temaet i vårt kommentarfelt. Her er noen leserreaksjoner:

«Skjerp dere! Jakten på kjærligheten setter ingen grenser for hvem man skal finne kjærligheten hos. Om det er mann-kvinne, mann-mann eller kvinne-kvinne. Her må den eldre generasjonen våkne opp og forstå at dette er normalt!».

«Hvorfor i all verden skal ikke Jan Erik kunne finne seg en partner her på lik linje med alle andre? Trodde vi hadde kommet lenger i dag».

«Jeg blir så flau på nordmenns vegne når jeg ser sånt! Hva i all verden er dette for slags oppførsel? Også er det én ting og sitte hjemme og gremmes, men å faktisk ringe TV 2 med sånt! Det er rett og slett for dumt. Skru av TV-en da vel, hvis det er så ille! »

- Snakk om liten gruppe
Pinholt er overrasket over at folk har klaget til TV 2 fordi det er en homofil deltaker i programmet, samtidig sier hun at hun tviler på at det er snakk om en storm av henvendelser fra seere.

- Jeg tror at de fleste TV 2-seere synes at det er et hyggelig og spennende krydder i et TV-konsept som de kjenner fra før. Dette er et program som er laget på en utrolig smakfull og koselig måte, og dreier seg om kjærlighet og hvem man blir forelsket i. Konseptet fremstiller mennesker og følelser på en hyggelig måte, så det overrasker det meg at folk blir provosert. Hvor kommer det fra? Jeg forstår det rett og slett ikke.

Pinholt påpeker samtidig at hun ikke kan bli overrasket.

- Vi vet jo at alle som stikker nesen fram på våre vegne, lesbiske og homofile, får en smekk. Det kommer alltid reaksjoner. Men dette kommer som regel fra en bitte liten gjeng. Det er mennesker som er langt ute på den konservative skalaen. Men det er synd for dem som blir involvert og utsatt for det.

Klagde ikke sist
Det er ikke første gangen en homofil bonde har søkt deltakelse i «Jakten på kjærligheten». I første sesong var det med en homofil gutt, men han gikk ikke videre. TV 2 fikk ikke noen klager den gang på den håpefulle søkeren.

- Nei, vi fikk ingen klager da, sier Wergeland.

Kommentarer til denne saken