Gå til sidens hovedinnhold

Snart flytter hun inn hos Jakten-bonden

De mener definitivt alvor.

(SIDE2:) Årets eneste par etter «Jakten på kjærligheten» har fått full klaff. Til våren tar Elise med seg hestene og flytter opp til Vang i Valdres, til sin Øyvind. Han har vært klar som et egg lenge.

Denne artikkelen er levert av Oppland Arbeiderblad

Det er litt utpå dagen, femte juledag. Øyvind tar imot oss ute på trappa på Sørre Thune i Vang.

- Nei, er det du. Kom inn, kom inn, sier han, og baner vei forbi en del skopar og en nysgjerrig hund. Inne i stua sitter to venner i sofaen og drikker kaffe. Elise møter oss og hilser. Hun er akkurat slik vi har sett henne på TV2s Jakten på kjærligheten gjennom høsten. Så klart måtte det bli henne, er tanken som flyr forbi. Det var jo det vi ante allerede tidlig i serien som startet for alvor i høst. Øyvind var nokså tidlig klar på at han hadde sin favoritt. Det har han fortsatt.

Men venninnen i sofaen har også sin historie. Vi møter Ann Kristin Nysveen, som har vært Elise Edvardsens venninne fra lenge før Øyvind viste ansiktet sitt på tv. I sofaen sitter også Øyvind fortrolige venn, Simen Måren Stende.

- Du skjønner, vi var på fjerdedagsfesten til Vang kommune i går kveld, så vi tar det litt pent i dag, forklarer Øyvind. Han byr på kaffe fra presskanne.

- Det er jo litt morsomt. Dette er en fest som kommunen inviterer til for å samle ungdom opptil 30 år fra Vang. Og ordføreren sa formålet er å få opp innbyggertallet i Vang, forklarer Øyvind.

- Han sa mer enn det, kommer det fra sofaen.

- Han sa til og med at vi skulle sette i gang og lage unger.

Latteren runger i det lekkert oppussede tømmerhuset midt på gardstunet. På flatskjermen på veggen søster Aksel Lund Svindal inn til enda en verdenscupseier i utfor. De to hundene til Elise har roet seg under metalltrappa med eiketrinn. Stemningen er løs og avslappet.

De har virkelig funnet tonen. Elise og Øyvind knyttet kontakt tidlig i serien.

Faktisk skjedde det nettopp i denne sofaen, i det beste hjørnet av huset. Den uka jentene bodde på garden, ble det mye tid utenom filmingen. I en slik avslappet stemning mot slutten av en dag var det at flere av dem mer eller mindre lå i sofaen. Da kjente Øyvind at Elises hånd berørte ham. Øyvind liker å presentere seg som en selvsikker tøffing i slike situasjoner. Men der og da ble han litt satt ut.

- Jeg lot vel som om jeg hadde slokna for dagen, da jeg kjente hånda hennes. Det var skikkelig digg, ler han. Det var flere jenter som likte å berøre og flørte. Men det var da Elise la hånden sin i hans der i sofaen, at det skjedde.

- Det gikk jo fint å gjennomføre opptakene. Jeg følte det mest som om jeg hadde besøk av hvem som helst. Så å oppføre meg ordentlig og gi alle oppmerksomhet var ikke noe problem for meg. Men jeg visste allerede da hva jeg ville, sier han. Og ler.

Øyvind snakker i vei. Helt fra starten av årets sesong av Jakten på kjærligheten har han vist seg som en svært åpen og rett fram type. Elise er ikke helt der.

- Det er jo litt rart. På TV kunne det se ut som om jeg ikke var så interessert. Men det foregikk jo masse her på gården som ikke kom med i programmet, forteller hun. Men hun innrømmer at hun ikke er like åpen og rett fram som Øyvind. Så det var litt overrumplende å bli fortalt «jeg elsker deg» etter at de hadde kjent hverandre et par måneder. Like overraskende som smykkene hun fikk, og som førte til en masse oppmerksomhet. VG satte i gang og undersøkte hva de kostet, og spurte og grov om alt fra «jeg elsker deg» til prisen på smykkene.

- Å si at du elsker henne etter to måneder, er ikke det litt spenstig, da? spurte dama i VG. De hadde ringt importøren og funnet ut at smykkene kostet 15.000.

- Jeg måtte jo si det, for det er jo slik det er, forklarte Øyvind. – Jenter har jo masse smykker, så jeg ville jo gi noe spesielt.

- Jeg ble litt satt ut der også, forteller Elise. Hun henter armbåndet, et stilig designsmykke med zirkoner. Det er satt sammen på en spesiell måte, og gir et mildt sagt elegant inntrykk. Og jeg ville jo gi Elise et smykke som er litt spesielt, og som hun vil bruke, forklarer Øyvind, og legger ikke skjul på at der og da betydde ikke penger så mye.

- Jeg liker jo å gi bort ting. Så dette ga meg et skikkelig kick, ler han.

Som eneste par etter sesongen Bonderomantikk, er det blitt en del ståk med telefoner, TV og forpliktelser. Overfor TV2 må de stille opp i ett år. Resten er frivillig.

- Jeg tror det roer seg nå, sier Elise. Inne på kjøkkenet står noen flasker champagne, blant annet en julehilsen fra Se og Hør. Det skal bli nyttårsfeiring i år også.

- Det har vært en utrolig hektisk høst og vinter til nå. Helgene bare flyr av gårde, sier Øyvind. De to bor fortsatt to og en halv times bilvei unna hverandre. Han i Vang, hun på Mesnali ved Lillehammer. De ser hverandre så ofte de kan. Og de har brukt mye tid på å lære hverandres familier og venner å kjenne. Slikt tar også tid.

Til våren er Elise ferdig utdannet som vernepleier. Da er planen å flytte opp til Øyvind. Med på lasset kommer hunder og hester. Det mangler bare en jobb i kommunen.

- Men det tror vi går i orden, sier Øyvind.

Historien om Øyvind og Elise har en liten forløper.

Ann Kristin Nysveen og Elise Edvardsen har vært venner lenge. Det var Ann Kristin som fikk Elise til å skrive brevet til Øyvind, et kort brev rett før fristen gikk ut.

- Det var ganske tilfeldig, forteller Elise.

-Jeg tror jeg skrev brevet på fem minutt. Da fristen nærmet seg, hadde jeg fortsatt ikke sendt mailen. Det var et søskenbarn som kontaktet meg og lurte på om jeg hadde sendt brevet. Så da gjorde jeg det, forteller hun.

For Øyvinds del, gikk bildene av Elise rett hjem. Han studerte hvor hun var i utdannelsesløpet sitt.

- Jeg merket meg interessen for friluftsliv og fjellet, dyr, hunder og mennesker. Jeg hadde bare ett døgn på å velge ut hvem jeg skulle møte, og hun var definitivt med blant dem. Jeg husker godt speeddaten vår, forteller han.

De ler i sofaen. Øyvind har selv brukt ordet «kriblebetatt».

Slikt husker Kirsten giftekniv.

- Jeg hadde det no på følelsen lenge. Da vi var igjen bare tre, var jeg veldig sikker, selv om jeg ikke kunne vite, supplerer Elise. Hun bedyrer at de to slett ikke hadde noen hemmelig avtale, og spilte skuespill.

Men etter at gårdsuka var ferdig i august, var de to et par. På TV skulle ingen vite eller forstå noe før i november. Så det ble noen rare uker, og måneder. I Vang og på Mesnali var det en del som skjønte hva som foregikk. Du går ikke inn på Joker på Mesnali uten å bli gjenkjent. I Vang holdt vennene tett. Nå kan de endelig senke skuldrene, slappe av og bare være kjærester.

- I dag føler jeg at vi har kjent hverandre lenge, sier Elise. De to har pleid kjærligheten tett siden i august. Nå gleder de seg til å finne på masse moro sammen. Så kommer et enda bedre liv fra våren av.

- Men dere blir vel gjenkjent på gata, og må fortsatt finne dere i å være kjendiser en stund til?

- Jo, men det er jo bare koselig. Vi var på Bryn Senter i Oslo nylig, og der kom det en dame og ga oss en klem og ønsket oss lykke til. Før vi var ferdig med TV-serien, kunne vi møtes hos hverandre, men ikke på Karl Johan eller Aker Brygge. Nå kan vi gjøre som vi vil, sier Elise.

LES FLERE SAKER FRA OPPLAND ARBEIDERBLAD HER.

Kommentarer til denne saken