(SIDE2:) Suksessprogrammet «Jakten på kjærligheten» er i gang igjen på TV 2. Denne gang er en av bøndene som leter etter kjæreste homofil.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

– Reaksjoner
Jan Erik Kjær meldte seg på fordi han gjerne ville finne seg en mann. Også i den svenske versjonen av bonderomantikken har det vært en homofil deltaker. Men det faller tydeligvis enkelte TV-seere i Norge tungt for brystet, skriver VG. De har klaget på utvalget til TV 2.

– Vi har fått en del reaksjoner fra folk som synes det er for galt at vi har med en homofil bonde. Jeg har ikke noe tall, men det er en god del folk som har ringt til TV2 og sagt at de ikke vil se sånt på TV, sier presseansvarlig for programmet, Katrine Wergeland til VG.

Hun understreker at det viktigste for TV 2 har vært å finne bønder som faktisk vil finne kjærligheten.

Har styrke til å bære det
Jan Erik Kjær sier han har ryggrad til å bære de negative reaksjonen.

– Men hvis min deltagelse kan bidra til å gjøre det litt enklere for noen eller skalle av noen fordommer, så blir jeg glad for det, sier han.

«Jakten på kjærligheten» er en av TV 2s største suksesser siden oppstarten. Etter en rekke sesonger falt imidlertid seertallene ved den nye sesongstarten med 70.000. Det er imidlertid fremdeles over 630.000 som følger programmet.

LES OGSÅ:Slik sjarmerte de TV-bøndene