Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt like forelsket?

Er kjærlighet enklere for bygdefolk enn for byfolk? Vi spurte to av årets TV-bønder om de fortsatt er like forelsket.

(SIDE2): De to lykkelig Jakten på kjærligheten-jentene, Guro Huseby (28) og Silje Stensland (29) tar en prat med Side2 om forhold på landet kontra forhold i byen.

Gøy på landet
Ny forskning viser at byfolk skiller seg oftere enn bygdefolk. En ny undersøkelse utført i Danmark viser at ektepar som blir boende i byer har 23 prosent høyere risiko for å bli skilt enn gifte par som bor på landet, skriver Vårt Land.

Guro fant kjærligheten med sin Svein Are, og Silje og Andreas falt pladask for hverandre i realityserien på TV 2 i fjor høst. Jentene er enige om at det å pleie kjærligheten på landet kanskje er litt enklere enn i byen. Både Guro og Silje bor i byer for øyeblikket, men skal etter planen overta hver sin gård i henholdsvis Sandefjord og Norheimsund.

- Utvalget er større i byene så klart. Det merker en jo bare en skal på shopping, mye flere butikker, så det er gjelder kanskje det samme med gutter, ler Guro.

Forholdet viktigst
Hun understreker allikevel at alt kommer an på forholdet, og ikke nødvendigvis hvor man bor. Hun og Svein Are Trollsås (31) bor for tiden fortsatt i hver sin by, Guro jobber i Oslo, mens kjæresten jobber i Sandefjord der Guro opprinnelig er fra.

- Nå er kanskje ikke Sandefjord akkurat landet, men når en bor på gård så blir jo det en viktig ting man har felles. En får kanskje fokusert enda mer på forholdet og konsentrert seg om hverandre når en bor på landet? under Guro.

Hun og Svein Are har ingen umiddelbare planer om å flytte sammen ennå, men forteller at de har fått vært mye sammen og at det siden jul har vært stille og rolig rundt dem.

- Vi oppdaget at vi hadde snakket mer om forholdet vårt i media enn med hverandre, ler hun. Paret går på dansekurs for tiden og koser seg veldig sammen hver eneste helg.

- Nå skal vi på vinterferie også, det skal bli så godt, sier 28-åringen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Flytter til Bergen
For Silje er situasjonen omtrent lik som for Guro - Silje bor og jobber i Bergen, mens Andreas Gran (24) jobber i Tønsberg.

- Andreas leter etter jobb her i Bergen nå, og vi regner med å flytte sammen i løpet av våren en gang. Han har mye familie her og har alltid hatt lyst til å bo i her i byen, så det er bra, sier Silje. Hun tror naturen og de mange aktivitetene man foretar seg på landet har mye å si for et forhold.

- I byen får en kanskje ikke de samme mulighetene til å gå på ski og lange turer i terrenget, det er sunt og godt, mener hun og legger til at hun i helgen hadde en svært romantisk Valentindag sammen med Andreas.

- Vi gikk på ski, lagde bål og grillet pølser i det fantastiske vinterværet. Det var veldig romantisk og veldig koselig, sier hun. Anderas hadde kjøpt en kjole i gave til Silje på dagen.

- Han er så flink med gaver og kommer alltid med blomster. Moren hans har gartneri, så da blir det noen del flotte buketter, sier Silje.

Være sammen
Silje tror det aller viktigste for et forhold og også et godt ekteskap er å være mye sammen og å ha felles vennekrets.

- Ved å bruke mye tid på hverandre, ha like interesser og en felles vennekrets, så får man et sterkt forhold tror jeg. Da får en gode minner sammen som en kan kose seg med, sier hun.

Andreas og Silje har møttes hver eneste helg i de fire månedene de har vært kjærester.

- Vi har blitt godt kjent med hverandres venner, og mine venner synes han er helt fanatisk. Han er snill mot meg og det er selvsagt veldig viktig for dem. Han har en veldig fin vennegjeng som har god innflytelse på hverandre, sier Silje.

Og ja, begge bøndene er fortsatt like forelsket i sine menn.

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken