Gå til sidens hovedinnhold

Jakter på Sea Production

Meglerhuset Pareto Securities har fått i oppdrag å kjøpe over halvparten av aksjene i FPSO-selskapet Sea Production.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det er ikke mer enn knappe fire ukers siden Frontline og skipsreder John Fredriksen solgte seg ut av FPSO-selskapet Sea Production. Nå ser oppkjøpskrigen ut til å bli sparket i gang.

NA24 - din næringslivsavis

Meglerhuset Pareto Securities melder nemlig mandag morgen at de har fått i oppdrag fra en ikke navngitt aktør å kjøpe opp en post på 51 prosent av utestående aksjer i Sea Production.

Budet lyder på 24,25 kroner per aksje i Sea Production Ltd. Gjennomføringen av budet er betinget av at Pareto får fatt på over 50 prosent av aksjene i Sea Production på vegne av kunden. Budet løper frem til utløpet av børsdagen fredag 6. juli, men kan bli forlenget.

Budet priser selskapet til 2,18 milliarder kroner.

Solgte for tidlig?
Frontline solgte hele sin hovedaksjonærpost i Sea Production 7. juni i tråd med selskapets strategi om å forbli et rendyrket tankrederi. Frontline solgte posten til kurs 15,75 kroner per aksje, og kan dermed se ut til å ha gått glipp en større gevinst.

Totalt hadde Frontline 25, millioner aksjer i Sea Production før nedsalget, og kunne dermed fått en ytterligere gevinst på nær 220 millioner kroner ved et salg til Paretos budgiver.

Frontline stablet Sea Production på bena i vinter omtrent samtidig med tungløftsrederiet SeaLift.

Begge selskaper har vært basert på konvertering av Frontlines gamle tankskip med enkle skrog til oppgaver som sikrer forlenget bruk av tankskipene som ellers ville blitt faset ut i 2010 i forbindelse med det internasjonale regelverket for frakt av oljeprodukter.

BW Offshore
BW Offshore kan være et av selskapene som står bak budet på halvparten av aksjene i Sea Production. BW Offshore er det FPSO-selskapet på Oslo Børs som klarest har uttalt en intensjon om å konsolidere markedet for flytende produksjon av olje og gass.

Dette gjentok BW Offshore-sjef Svein Moxnes Harfjeld senest i forbindelse med Marine Moneys Ship and Offshore Finance Forum 13. juni.

BW Offshore har basert sitt FPSO konsept på samme strategi som Sea Production, nemlig konvertering av eldre tankskip til FPSO'er til bruk i rolige farvann.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs