Gå til sidens hovedinnhold

Jakter penger til svenskekjøp

France Telecom forhandler med bankene om å låne penger til kjøp av TeliaSonera.

France Telecom skal ha innledet samtaler med flere banker for å skaffe finansieringen til å kjøpe en kontrollerende aksjepost i det svensk-finske teleselskapet TeliaSonera. Det skriver Dow Jones Newswire og viser til anonyme personer med tilknytning til situasjonen.

NA24 - din næringslivsavis

Onsdag bekreftet France Telecom at de fortsatt er interessert i å kjøpe TeliaSonera, og tror det er snakk om uker og ikke måneder før et en avtale er i stand. Det har den frittalende finansdirektøren Gervais Pellissier sagt.

Les mer: Fransk teleflørt fortsetter

Ønsker større post
- France Telecom vurderer seriøst å ta en kontrollerende andel i TeliaSonera og ser etter finansieringsløsninger for et oppkjøp gjennom gjeld og aksjer, sier kilden til nyhetsbyrået.

Den franske flørten kan dermed medføre til at en av de største telefusjonene den siste tiden kan være nær. TeliaSonera har en markedsverdi på like over 200 millioner kroner. Den svenske staten eier 37,3 prosent av teleselskapet og har signalisert interesse i å selge seg ned i forbindelse med ønsket om å privatisere statlig eierskap. Den finske staten eier 13,7 prosent og det er ikke like klart hvordan de vil reagere på et mulig oppkjøpsforsøk.

Den franske staten eier tilsammenligning 27,4 prosent av France Telecom.

Bølge av oppkjøp
Det franske telekonsernet har tidligere uttrykket et ønske om å styrke tilstedeværelsen i vekstmarkedene i den baltiske regionen samt andre land i Øst-Europa. I tillegg er ønsker de å få et fotfeste i Russland og Tyrkia, der TeliaSonera også står sterkt.

France Telecom har også innrømmet at de ser Telenor. Les mer: Fransk flørt med Telenor

Ønsket kan også være drevet av frykten for å bli holdt utenfor oppkjøpsbølgen som pågår i Europa. I den europeiske telebransjen er det flere som ønsker å delta i konsolideringsprosessen. Ifølge Dow Jones Newswire snuser Deutsche Telekom på å kjøpe rett over 25 prosent i den greske teleoperatøren Hellenic Telecommunications (OTE). Det spanske konsernet Telefonica har kjøpt en indirekte eierandel på 10 prosent i Telecom Italia.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen