Gå til sidens hovedinnhold

Her er filmløgnene

Noen yrker er langt mer spennende på film enn i virkeligheten. Sjekk hvilke her.

(YEYE): Lange møter, rapporter og papirarbeid er det ikke ofte vi ser på film. På lerretet er jobbene langt mer romantiske, spennende og morsomme enn de er i virkeligheten. På film er jobbene rett og slett mye kulere.

Her er filmverdenens oppskrytte yrker:

The boss

PÅ FILM: På filmlerretet er selveste sjefen som regel en superkjekk kvinnebedårer, gjerne spilt av Hugh Grant eller George Clooney. Og alle hans kvinnelige kollegaer faller pladask for han.

SANNHETEN: I virkeligheten er sjefen mest sannsynlig en slesk middelaldrende mann med innbilt dametekke og selvtillit.

Forfattere

PÅ FILM: Forfattere bruker nesten aldri datamaskin, men skriver heller på gamle skrivemaskiner. De tar derfor sjelden back-up av arbeidet, og ofte blir arkene tatt av vinden eller sølt kaffe på.

De velger heller å skrive i et lite, gammelt hus ved havet mens de hører på bølgebrusen, og så kaster de arkene i sinne når de ikke klarer å skrive.

SANNHETEN: Ifølge yrkesgruppen selv kan det være litt ensomt å være forfatter. De jobber som regel på en bærbar datamaskin, og henter inspirasjon fra barstolen på en internettkafé.

Les også:40 ting som bare skjer på film

Bartendere

PÅ FILM: På lerretet er bartendere livskloke filosofer som lytter til det kunden har på hjertet, gir gode råd og det er aldri kø i baren. Ofte tar de en øl sammen med deg, og byr på kort- eller terningspill.

SANNHETEN: Hvem har ikke irritert seg over uprofesjonelle bartendere på 20 år, som overser deg i evigheter før du får bestilt?

Leger

PÅ FILM: Mannlige leger på film er uten unntak sjarmerende, kjekke og snille. Og de aller kjekkeste av dem er som regel barneleger.

SANNHETEN: I virkeligheten er legen din ofte liten og hårete mann med rare briller og snodig humor.

Journalister

PÅ FILM: Alle journalister er eldre menn som tenner røyken i tide og utide, og gjerne heller nedpå med et par whisky for mye, og det ofte i arbeidstiden.

De følger sjelden instruksene til redaktøren, men driver heller privatdetektivarbeid på egen hånd. Gjerne er det store kriminelle saker, der det ender opp med at journalisten kommer over informasjon han/hun ikke skulle ha sett, og dermed blir trukket inn i en skummel affære.

SANNHETEN: I Norge er dette yrkesgruppen som er kjent for å ha den dårligste klesstilen. Men trekker man ifra whisky, sigarer og røyken i munnen, så er det ikke altfor langt unna slikt det blir fremstilt på film. Nei, det er nok ikke like actionfylt, men man skal ikke se bort ifra at journalister kommer over hemmelig informasjon og spennende oppdrag i virkeligheten også.

Arkeologer

PÅ FILM: På film er det å være arkeolog et av de mest spennende og eventyrlige yrkene. På film snubler gjerne arkeologene over «Den hellige gral», mumier og utrolige skatter og juveler – som gjerne er verdt massevis av penger. Som regel er det også noen andre, gjerne skurker, som er ute etter akkurat det samme funnet.

SANNHETEN: Virkelighetens arkeologer fryser på fingrene, sover i telt og kartlegger skitne potteskår og kokegroper.

Advokater

PÅ FILM: På filmskjermen kryr det av suksessfulle advokater som håver inn penger. I tillegg forsvarer de uskyldige stakkarer og hindrer utallige justismord.

SANNHETEN: «Vanlige» advokater jobber med kranglete naboer og fraskilte ektefeller som aldri blir enige.

IT-folk

PÅ FILM: På lerretet er dataprogrammerere svært opptatt med å knekke hemmelige, livsviktige koder, og å redde verden fra terroristenes og skurkenes datavirus.

SANNHETEN: I virkeligheten er denne yrkesgruppen mest opptatt med å rette brukerfeil forårsaket av folk som ikke vet forskjellen på Excel og Word.

Etterretningstjenesten

PÅ FILM: Spesialagenter på filmlerretet kjører fete biler, drikker champagne, løper etter skurker og hopper mellom kjøretøyer i fart. De lever et jetsetliv med våpen og vakre jenter.

SANNHETEN: Vi regner med at de drikker mye kaffe. Ikke champagne. Og at det er mye mer papirarbeid enn det vi ser på film.

Politi

PÅ FILM: Vi sier bare en ting: John McClane og Die Hard. Slik er politifolk på film. De er som regel tøffe og barske kjekkaser, som gjerne ender opp med å ta rotta på 100 terrorister på egenhånd. Husbråk, papirarbeid og rapporter slipper de lett unna.

SANNHETEN: Politiyrket er nok mye barskere på film. I virkeligheten går det som regel i husbråk, veskenapping, papirarbeid, rapporter og utfylling av skjemaer.

(Kilde: Det Nye)

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her