Usikkerhet knyttet til et salg av filmdistributøren Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) har ført til at den neste James Bond-filmen, nummer 23 i rekken, er utsatt på ubestemt tid, ifølge Bloomberg.

Produsentene har nå suspendert innspillingen, som i utgangspunktet skulle vært lanseringsklar i 2011 eller 2012.

Barbara Broccoli og Michael G. Wilson, som produserer filmen, sier i en uttalelse at den vedvarende usikkerheten knyttet til MGMs fremtid, og det mislykkede forsøket på å selge studioet, er årsaken.

Får ikke solgt seg selv
MGM la seg selv ut for salg i fjor etter at de kom i brudd med lånebetingelsene knyttet til gjelden på 3,7 milliarder dollar.

Ifølge Bloomberg skal mulige interessenter for MGM være Time Warner, Relativity Media og Access Industries, som er eid av milliardæren Len Blavatnik.

James har troen
- Jeg har all tillit til Barbara og Michaels avgjørelse og ser frem til at produksjonen starter opp igjen så fort som mulig, sier Daniel Craig, ifølge BBC.

Daniel Craig er den sjette skuespilleren som spiller den britiske agenten. Tidligere har Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton og Pierce Brosnan spilt mannen som har rett til å drepe.

James Bond er serien som har vart lengst i filmindustrien.

Ved siden av James Bond har MGM også flere andre filmrettigheter. Et annet kjent eksempel er Pink Panther.