Gå til sidens hovedinnhold

Fjerner gigantsvulst

James O'Neal har gjennomført den første operasjonen.

(SIDE2): James O'Neal (45) har gjennomført den første av en rekke operasjoner for å få fjernet den godartede svulsten som dekker mer enn halve ansiktet hans.

Han sammenligner seg selv med kinesiske Huang Chuncai som i media har gått under navnet «Elefantmannen».

Les mer: Elefantmannen på bedringens vei

God kunde
O’Neal jobber i butikk i Seattle og det er en av hans gode kunder som har hjulpet ham med å få operasjonsdrømmen i oppfyllelse. Katie Knopf har satt i gang en innsamlingsaksjon for å hjelpe 45-åringen til å kunne utføre operasjonene.

- Hun bare spurte meg hva som hadde skjedd, og om jeg ikke ønsket å få gjennomført en operasjon, forteller O'Neal i et intervju med CNN.

- Jeg svarte at det koster så mye penger og at det ikke dekkes av forsikringen. Da spurte hun om jeg ønsket å opereres om hun klarte å samle inn penger. Det ville jeg, og hun tok samtalen videre.

Knopf gikk dermed i gang med jobben med å få folk til å donere penger til O’neal. Gjennom internettsiden Friends of James O'Neal klarte hun å samle inn hele 250.000 dollar, cirka 1.752.500 norske kroner.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Lang prosess
O’Neal er født med «neurofibromatosis», en lidelse som gjør at svulsten vokser fast i huden, musklene, fettet og nervene, noe som gjør operasjonene kompliserte, skriver SplashNews.

Men det første inngrepet tidligere denne måneden var vellykket. Han har fått fjernet mer enn halvparten av svulsten.

- Legen min sier at vi skal ta en ny operasjon om seks til åtte måneder, deretter kan jeg ikke opereres igjen før mellom tre til fem år. Alt kommer an på om svulsten kommer tilbake, og hvor mye den vokser.

O’neal er uansett svært fornøyd med det første resultatet.

- Når jeg ser meg i speilet tenker jeg, hvem er den mannen? Det er absolutt annerledes, det er verdt det.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken