(SIDE2): Jamie Oliver (34) har reist rundt i USA og forsøkt å konvertere overvektige barn og voksne til et sunnere kostholdt.

Jamie fikk sjokk da han forsto at skolebarna i USAs feteste by ikke visste hva grønnsaker var - de tok feil av tomater og poteter...

Fiendtlig innstilte
Den kjente TV-kokken har nådd fram til mange, men i en av de nyeste episodene av programmet «Jamie Olivers Food Revolution» toppet det seg for ham.

Jamie besøkte USAs feteste by, Huntington, i West Virginia. I byen er over halvparten av de 50.000 innbyggerne overvektige, men ingen av dem brydde seg med kokkens gode kostholdsråd.

- De forstår ikke, de skjønner ikke hvorfor jeg er her, gråt han.

TV-kokken, som tidligere gjorde suksess med en britisk versjon av programmet, ble møtt med motstand i lokalbefolkningen og regelrett advart mot å komme dit.

- Vi vil ikke sitte her og spise salat hele dagen. Jeg tror ikke Jamie har noe å tilby vår by, men han kan prøve så mye han vil, sa en radiovert i forkant av besøket.

Følte seg alene
En av produsentene bak serien sier ifølge Daily Mail at det er første gangen man har sett den ellers så lystige og småfrekke briten knekke sammen foran kameraene.

- Han er normalt sett så glad, men denne utfordringen ble for mye for ham. Uansett hvor han prøvde å hjelpe, så ble han møtt med store hinder. Folk var rett og slett fiendtlig innstilt mot ham og hans ideer, sier en produsent til avisen.

Serien vises på ABC i USA og her hjemme vises de ulike kokkeseriene hans på TVNorge.