(SIDE2): Skal du til England i sommer, og har lyst til å spise og drikke på en av Jamie Olivers spisesteder, så må du regne med å betale mer for brusen.

Oliver, som nylig overrasket 22 millioner mennesker med denne raplåten, er en sterk forkjemper for at barn og unge skal få presentert et sunnere kosthold, både i skoler og på restauranter.

Han er heller ikke motstander av å legge en sukkerskatt på usunne matvarer, og nå gjør han det selv uten å vente på myndighetene.

Oliver legger på 10 pence eller rundt 1,2 kroner på hver drikk som har tilført ekstra sukker, altså der sukker ikke er en naturlig bestanddel av drikken.

Overskuddet fra Olivers sukkerskatt skal gå til et fond som fremmer bedre kosthold overfor barn og unge.

Til The Sunday Times sier Oliver at han vil opplyse om den ekstra 10 pencene på menyene, og at de ansatte vil tilby barn sunnere drikkealternativer.

- Jeg ble født inn i restaurantindustrien og har stor tro på at om vi bare jobber sammen om dette temaet, så sender vi et sterkt og mektig budskap til regjeringen, samtidig som dette kanskje kan ha ringvirkninger også andre steder i verden, sier Oliver.

- Jeg har sett førstehånds hva et dårlig kosthold og for mye sukker gjør med våre barns helse og fremtiden deres...Brus er den største, enkeltkilden til sukker for barneskolebarn og tenåringer, så vi må starte der, mener Oliver.