Gå til sidens hovedinnhold

En blodfan feirer jul

Jan Eggum på Madam Felle, midt på Bryggen i Bergen. Mer jul blir det ikke - for en blodfan.

(iBergen.no) Det begynte vel en gang på 70-tallet med litt underfundig pludring mellom låten. Nå er en ikke lenger sikker på om en har vært på Jan Eggum konsert eller et stand-up show når man går derfra.

Eggums menighet
Han er for eksempel glad for at så mange kunne komme, men har stor forståelse for dem som ikke kom. Livet er vanskelig nok som det er for mange, er en typisk blødme som menigheten ler seg i hjel av og menigheten den er stor. Torsdag var det tredje showet denne førjulen på Madam Felle i Bergen, det siste går fredag kveld.

På Eggums julekonserter daler ikke en eneste engel ned i skjul, ikke så mye som en frelsesarmetrompet bryter seg inn, i stedet får du «En hedning feirer jul» og historien om eplet som faller langt fra stammen på et eiketre.

Kultartist
Eggum ynder å kalle seg kultartist og begrunner det med at han i begynnelsen spilte mange konserter etter hverandre med bare fire betalende i publikum og etter en stund så han at det var de samme fire som følger ham rundt.

- Jeg tror over åtte hundre mennesker har sagt til meg at de var en av de fire, mimrer han.

Før du vet ordet av det har onkel Lauritz vært på video og det er gått nok en natt forbi. Han synger duett med seg selv ettersom Bjørn Eidsvåg aldri kom for å hjelpe ham på «Hjerteknuser», mens lillebror Per igjen tilgir Lise sidesprang med den omreisende musikeren.

Og vi drar lykkelige hjem med nesten glemte strofer på hjernen og et litt laidback smil om munn - vi fire, og de andre som fylte Madam Felle til randen torsdag kveld.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg