Gå til sidens hovedinnhold

Finanstopp drar ut 200 mill.

Investor Jan Haudemann-Andersen har tømt sitt investeringsselskap Trojan for egenkapital i høst.

Selskapet Trojan – etablert før jul i 1986 – driver med porteføljeinvesteringer og eies av investor Jan Haudemann-Andersen. Selskapet er nå tømt for egenkapital.

Tømmer selskapet
I høst har investor Jan Haudemann-Andersen ribbet selskapet Trojan for egenkapital, og nå står det en knapp million igjen. Aksjekapitalen i selskapet på 7,6 millioner kroner ble i juli overført til investoren.

– Tilbakebetaling er til aksjeeierne, heter det i meldingen til Brønnøysundregistrene.

Onsdag ble overkursfondet i selskapet overført til investorens kontor med 192,8 millioner kroner. Totalt har investoren tappet sitt selskap for 200 millioner i høst.

– Jeg er i statene og har ingen kommentar til dette, sier investoren til NA24.

Uten driftsinntekter
I fjor hadde selskapet ingen driftsinntekter, men klarte likevel å dra finansinntekter på 13,3 millioner kroner. Det gikk videre et konsernbidrag på 30 millioner kroner til konsernet.

I balansen ble de finansielle anleggsmidlene bokført til 570 millioner kroner i 2007, og denne kontoen var «slanket» til 205 millioner kroner da regnskapet ble avslutter i fjor.

Daglig leder i selskapet er Harald Arnet, som han ble ansatt i desember 2006. Han sitter også som styremedlem sammen med Tor Saltnæs. Haudemann-Andersen er selv styreleder i selskapet.

Elendig år
Fjoråret ble – som for mange andre – elendig for investorens hovedselskap Datum.

Det tapte nesten 700 millioner kroner i aksjemarkedet. Årsregnskapet viser videre at egenkapitalen er mer enn halvert.

– Tapene i Datum er fra Wega Mining. Rent strategisk var det riktig å gå inn i gull, men det var kanskje galt å ta på seg å bygge en relativt stor gruve i Afrika. Vi forsto ikke hvor komplisert det var, og jeg har lært litt av det, får jeg håpe, sa han til Dagens Næringsliv.

Les mer: Kjempesmell for superinvestor

Gruveselskapet Wega Mining hadde et elendig fjorår som inneholdt forsinkelser på gruveprosjektet i Afrika, nødemisjoner og kursras på Oslo Børs.

– Vi prøver å være forsiktige. Vi er ganske skeptiske til verdensøkonomien generelt, som vi har vært en stund, sa han til avisen.

I sommer ble Wega Mining kjøpt opp av Avocet Mining. Datum er blitt nest største eier og sitter med 12,2 prosent av Avocet Mining. Gruveselskapet søker nå mot notering på Oslo Børs.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken