Gå til sidens hovedinnhold

Jan, Per og Bjørn går oftest konkurs

– Tiden hvor Ronny toppet som navn på daglig ledere som har gått konkurs, ser ut for å være over.

Jan topper for andre år på rad, etter å ha ligget på andreplass i 2013. Det viser en oversikt over daglig ledere i selskaper som har gått konkurs i første halvår 2015.

I alt har Jan vært involvert i 41 konkurser, men også Per og Bjørn følger hakk i hæl med henholdsvis 37 og 31 konkurser, viser oversikten fra regnskapstjenesten Proff.

– Per er inne i en dårlig trend

Ronny og Tommy har tidligere vært navn som har havnet høyt på listen, men nå er det tegn til bedring.

– Tiden hvor Ronny toppet som navn på daglig ledere som har gått konkurs ser ut for å være over. I år kommer ikke Ronny inn på topp 20 engang, sier redaktør Tore Ødegård i Proff til Nettavisen.

Per er derimot en nykommer på halvårslisten, men var inne på topp tre for hele 2014.

– Det virker som Per er inne i en dårlig trend. Geir, Morten, Bjørn og Rune er også inne på topp-ti-listen, hvor de har vært en gjenganger de siste årene, sier Ødegård.

Les også: Jan, Per og Geir går oftest konkurs

Han understreker at navnetoppen naturligvis også henger sammen med hyppighet av navnebruk på generasjonen som nå sitter som daglig ledere i norsk næringsliv.

– Unntaket er Rune som er det 22. vanligste navnet i Norge, men som på konkurstoppen ligger som nummer sju, sier Tore Ødegård i Proff.

Ann er «verst»

Første kvinne, navnet Ann, dukker først opp på 48. plass. Neste kvinne er Anne på 56. plass.

– Mens Anne er det vanligste jentenavnet i Norge, og således naturlig at hun skal være blant de kvinnenavnene som går oftest konkurs, er Ann helt nede på 37. plass over de vanligste jentenavnene i Norge. Ifølge konkursoversikten går kvinner sjeldnere konkurs enn menn, men her må vi nok ta høyde for det generelt er flere menn enn kvinner som er daglige ledere, sier Ødegård.

Kraftig økning i konkurser

Antall konkurser i norsk næringsliv øker kraftig. Ved slutten av første halvår var det åpnet 2163 konkurser.

Tilsvarende tall for 2014 viser 1647 konkurser. Det er en økning på 29 prosent sammenlignet mot første halvår 2014, og en økning på hele 43 prosent fra 2013.

Les mer: Kraftig økning i antall konkurser

Kommentarer til denne saken