Gå til sidens hovedinnhold

- Norske jenter er late og bortskjemte

Jan Thomas retter pekefingeren i nytt tv-program.

POSTHALLEN, OSLO (SIDE2): - Norske jenter er bortskjemte, slår kjendisstylist Jan Thomas Mørch Husby fast.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!

Han har akkurat avsluttet første opptaksdag av det nye tv-programmet «Modell på 1 dag» som skal gå på tv-kanalen FEM i høst.

Moteduell
I programmet skal Jan Thomas (43) og hans ektemann Christopher Mørch Husby (21) kjempe mot Cosmopolitan-redaktør Ingeborg Heldal (37) og en av Norges hotteste fotografer, Bjørn Opsahl.

De to duoene skal ut på gata og finne mennesker, style dem og fotografere dem i en gitt utfordring; for eksempel å gjenskape en stilart og finne riktig modell til dette.

Vendela Kirsebom skal fungere som fagperson for programmet, og komme med råd og tips til de to duoene etter hvert som resultatene tikker inn.

- Det er mulig
Onsdag var oppdraget å finne en hårmodell for Schwarzkopf, der temaet er «The Girl Next Door».

En regntung oslodag gjorde letearbeidet vanskelig, og Christopher og Jan Thomas mener mye kunne vært gjort bedre blant mange norske jenter.

- i dette programmet ønsker vi å vise «ja, det går an». Det vi ser når vi er ute og leter er at norske jenter er veldig late, og at de har veldig lav selvtillit. Det er et problem, sier Jan Thomas til Side2.

Han mener norsk oppvekst ikke gir grobunn for at mennesker skal tørre å være seg selv.

- Bortskjemte
- Å bli født i Norge er som å vinne i lotto. Det virker det som om mange jenter tar for gitt, og lener seg tilbake på. Man blir rett og slett borstkjemt fordi man har det så bra, sier Jan Thomas.

Og dermed tør de ikke skille seg ut:

- Norske jenter er altfor opptatt av å gli inn i mengden. De er redde for å være seg selv, og dermed skille seg ut, sier Christopher.

- Norske jenter er vakre
Samtidig er begge opptatt av å understreke at mange jenter gjør mye riktig.

- Det er mye potensiale der ute. Norske jenter er veldig vakre. Dette programmet viser at alt er mulig for alle, sier Jan Thomas.

Jan Thomas og Christopher skal lete på flere ulike steder i tiden framover. Du kan følge med på Christophers Twitter-profil for å se hvor de er!

Du kan bli modell
Allerede på søndag fortsetter modelljakten på Huk i Oslo og Kadettangen I Sandvika, Bærum.

Lørdagen etter (21. august) er teamet i Bogstadveien og på Karl Johans gate, og lørdag 28. august er de på Grünerløkka og Aker Brygge.

«Modell på 1 dag» har premiere på FEM onsdag 6. oktober kl. 21.30.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!

Kommentarer til denne saken