Gå til sidens hovedinnhold

Hårfin maskulinitet

Her er sommerens viktigste liste for gutta: grooming dos and don´ts.

(SIDE2): I sommerens og i metroseksualitetens navn oppfordres menn fra ulike hold om ikke bare å trimme, men å fjerne nærmest alt kroppshåret.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Det er imidlertid ikke alle som hyller den såkalte mannlige «groomingen».

Ifølge nettstedet askmen.com er det nemlig en bokstavelig talt hårfin linje mellom sexy og urovekkende når det kommer til fjerning av kroppshår for menn.

Sommerens viktigste liste
Er du forvirret, frustrert, overbevist eller rådløs? Askmen.com oppfordrer alle til å sjekke ut denne dos and don´ts-listen i forbindelse med mannlig grooming.

For som journalisten selv skriver (ja, hun er kvinne): «Før du går amok med barberhøvelen, tenk over hva kvinnen du skal vise deg naken for synes om din strategiske barbering...».

Her er listen som redder deg fra pinlige situasjoner, uønskede stempler og mangel på kvinnelige oppmerksomhet i sommer:

JA - Trim håret i armhulene: De fleste menn har hår i armhulene, og kvinner både forventer og godtar det. Men du trenger imidlertid ikke la håret få fritt spillerom. Stuss det i en fornuftig lengde. I tillegg til å se bedre ut, vil du svette mindre, og dermed lukte bedre. Altså, tre ønsker på en gang.

NEI - Ikke barber armhulene bare: Kvinner forventer som nevnt at gutta har hår under armene. Dersom du fjerner alt håret i armhulene, vil hun mest sannsynlig sette spørsmålstegn ved din maskulinitet, og det vil du ikke. Så med mindre du er en mannlig modell - behold litt hår i armhulene.

JA - Trim brysthåret: Mange kvinner tenner på at menn har litt hår på brystet, men også her finnes det en grense. Få er interessert i en brystkasse som ser ut som en viltvoksende jungel - derfor: groom, groom, groom.

NEI - Ikke ta brasiliansk-voksing eller fjern alt kroppshår: «Det er OK av og til, men menn som konstant fjerner alt håret rundt sine edlere deler vil bli ansett enten som sexgale eller som utrolig forfengelige», skriver askmen.coms journalist. Når det gjelder fjerning av ALT kroppshår: don´t even go there. Det er kun toppidrettsutøvere som kan slippe unna med hårløse guttekropper.

Les også:Ekspertråd om brasiliansk voksing

JA - Kvitt deg med hår på skuldre og rygg: Hår på skuldre og rygg er rett og slett bare usexy. Bli kvitt det - så fort som overhodet mulig, værsåsnill.

JA - Trim håret «der nede»: Det finnes en mellomting mellom å ta brasiliansk-voksing og å la håret vokse fritt der nede. Trim det, for guds skyld - som en tjeneste både til deg selv og din heldige utkårede.

NEI - Ikke barbér mønstre: Nei, nei, nei! Dersom du kun skal følge ett råd på denne listen, følg dette! Å barbere mønstre, det være seg trekanter, piler eller morsomme figurer, er harry og smakløst. Ikke tenk tanken engang.

Les mer: Vi testet laser mot hårvekst

Det viktigste er imidlertid å gjøre det man selv føler seg komfortabel med. Og dersom du skulle være riktig uheldig med barberhøvelen er det ikke verdens undergang - hår gror ut igjen.

Trenger du flere råd til grooming?

Sjekk ut kjendisstylist Jan Thomas´ hete tips her: Jan Thomas: – Dette er ut

Kommentarer til denne saken