(SIDE2:) Det kom spontan juble fra publikum da Jan Tomas resolutt fjernet skjørtet på Gyda Bloch Thorsens flagrende røde kjole, midt under en forrykende paso doble lørdag kveld.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Plutselig sto Gyda der i kveldens desidert korteste kjole som om ingenting hadde hendt.

LES MER:- Mamma var best

Spjæret buksa
Men showet var ennå ikke over, og før den siste marsjtakten hadde tonet ut, hadde Jan Thomas nok en gang forandret kjolen med et enkelt grep, og Gyda strålte avslutningsvis i en lang, hvit frynsekjole.

- Egentlig hadde vi planlagt at jeg også skulle kvitte meg med jakken, men den er så utrolig trang, så vi droppet det, forteller Jan Thomas til Side2.

Jan Thomas fikk også vise litt hud på dansegulvet denne uke, om enn litt ufrivillig. Han klarte nemlig å spjære buksa under den dramatiske knee-walken i begynnelsen av showet, men danset ufortrødent videre og ble belønnet med 28 poeng av dommerne.

Ifølge stylisten har han nå oppfylt Gydas krav i«Skal vi danse».

- Helt fra begynnelsen sa Gyda til meg at så lenge vi kom til paso doble, så skulle hun være fornøyd. Hun hadde nemlig en kjole som passet perfekt, ler Jan Thomas.

- Jeg så en venninne av meg, Ingrid Beate, bruke kjolen og jeg tenkte at denne er jo ideell til paso doble, sier Gyda.

- Det har aldri vært gjort før, og det er jo det vi prøver på, jeg og Jan Thomas. Det skal alltid være noe nytt. Nye kjoler, nye greier. Jeg synes det var en gøy idé, sier hun.

Besøk av familien
Jan Thomas tok not litt ekstra i denne kvelden, han hadde nemlig store deler av familien på besøk. Broren Bjørn Østervold hadde tatt med seg barna sine, Simon og Helen, samt Simons kjæreste Rebecca Pedersen.

- Vi har kost oss skikkelig og kommer tilbake i finalen for å se Jan Thomas, sier Bjørn som har stor tro på broren sin.

- Han var flink i dag, sier nevøen Simon som allikevel er skeptisk til om han kommer til å følge i onkelens dansefotspor.

- Det kan jo hende... eller, nei, det er vel tvilsomt, ler han.

Moren liker Flatland
Moren til Jan Thomas, Anny Synnøve Østervold, sitter derimot hjemme denne kvelden, og Jan Thomas avslører at hun definitivt sitter og stemmer, men at han bare kan håpe på at det er på ham.

- Mamma ble helt mo i knærne da hun hørte at Hallvard Flatland var med, sa han til programlederne Pia Lykke og Kristian Ødegaard under programmet.

- Bare pass deg mamma, jeg gjør deg arveløs dersom du stemmer på Hallvard, lo Jan Thomas.

Lover show
Jan Thomas kom seg glatt videre denne uka, med eller uten hjelp fra sin mor.

- Neste uke er det jive. Det har jeg hørt er en leken og morsom dans, så det gleder jeg meg til, sier han til Side2.

- Vi kommer garantert til å stille med show. Det blir alltid overraskelser med oss, lover han.

2462