NYDALEN (SIDE2:) Siden TV3 tidligere i vår annonserte at de gikk i gang med en ny sesong «Top Model», men denne gangen uten verken Jan Thomas, Vendela Kirsebom eller Ingeborg Heldal, har gjengen vær tause om hvilke planer de hadde for fremtiden.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Men på TVNorge og FEMs høstlansering torsdagskveld, kunne de for første gang avsløre den store hemmeligheten. De har nemlig alle tre byttet kanal, og skal i gang med et nytt modellkonsept; «Modell for 1 dag» på FEM.

- Folk spør oss alltid om hvorfor man må være så høy og tynn for å være modell. Og sannheten er at det er bare i én nisje av modellverdenen det er slik. Det finnes et enormt spekter av blant annet petitmodeller som ikke trenger å være så høye, plus size-modeller som er smellvakre jenter med herlige former, eldre modeller og håndmodeller og slikt, sier Jan Thomas entusiastisk.

Mer folkelig
- Dette er ikke «Top Model», forklarer FEMs pressekontakt Vivi Trøsvik.

- De skal ta modellyrket ned fra catwalken å gjøre det mer folkelig, forklarer hun

I det nye programmet er det nemlig rom for alle slags mennesker, og Jan Thomas og Ingeborg Heldal skal finne subjektene sine ute blant folket.

I «Modell for 1 dag» får nemlig Jan Thomas og Ingeborg et oppdrag i hver episode. Det kan være «70-tallet» eller en reklamekampanje for leppepomade, og de skal ut på gata å finne hver sin helt vanlige person som allikevel har it-faktoren.

- Jeg tror vi får noe slikt som seks timer på oss til å få denne personen, ved hjelp av styling og gode råd, til å se overjordisk fantastisk ut, forklarer Ingeborg Heldal.

Får være seg selv
Vendela skal opptre som en type dommer som bestemmer hvem som har løst oppgaven best.

- Og denne gangen skal jeg få lov å si det jeg virkelig mener, ler hun og gleder seg over at rollen hennes denne gang ikke skal dreie seg om å kritisere.

Alle tre er svært glade over å ha fått tilnærmet frie tøyler hos sin nye kanal.

- Denne gangen får vi lov å være gale! Tidligere har det vært litt frustrerende at alt blir så styrt, sier Jan Thomas men legger til at dette ikke er grunnen til at de har valgt TVNorge over en ny runde med «Top Model» på TV3.

- Vi er kreative personer, og vi elsker å prøve nye ting, sier han.

Janteloven for fall
Trioen håper at den norske janteloven ikke hindrer folk å bli med.

- I Norge er vi ikke så flinke til å verken gi eller motta komplimenter. Atle Antonsen for eksempel blir sint når noen sier noe pent om han, og jenter er gjerne litt sånn at «jammen jeg er jo ikke penere enn venninnen min», mener Ingeborg.

- Samtidig står janteloven litt for fall med den nye generasjonen, som er mellom 20 og 25 år nå. De har vokst opp med internett, blogger og Facebook og er litt mer vante til å eksponere seg selv, sier hun.

Vakkert i alle mennesker
- Det er også viktig å huske på at selv de vakreste menneskene du ser på TV ofte ser ganske ille ut om morgenene, før de har vært hos stylist i to timer, ler Jan Thomas.

- Nå blir jobben vår å finne noe vakkert i alle mennesker, sier han og beviser at hjernen hans aldri tar helt fri.

- Du har stått og snakket med oss nå i ti minutter, og jeg har allerede bestemt meg for nøyaktig hva vi burde fikses på med deg, humrer han til Side2s reporter.