Gå til sidens hovedinnhold

- Jan Werner fant aldri kjærligheten

- Jan Werner fant aldri den store kjærligheten, forteller Petter Anthon Næss om sin avdøde venn i «Hele historien» torsdag.

(SIDE2:) Torsdag er det sesongpremiere på portrettserien «Hele historien» på TV 2. I serien møter vi ti av Norges fremste personligheter innen musikk, sport, kultur og finansverdenen.

- Hadde angst
Først ut er dokumentaren om Jan Werner Danielsen, som døde av hjertesvikt 28. september 2006.

Nære kollegaer og nære venner som kjente Werner i mange år snakker åpent og ærlig om Werners angst og tidvise problemer.

LES OGSÅ:Jan Werner årets juleartist

- Han hadde angst han ikke rådde over selv, forteller Jan Werners korist og venninne Camilla Trøen. Sammen med Maria Trøen opplevde de hans problemer på nært hold da han i 2005 kollapset i Nøtterøy kirke.

- Han var livredd. Han skalv så kraftig at vi måtte ta ham av scenen, forteller de. Saken fikk stor oppmerksomhet i media og konserten ble stoppet.

- Vernet om privatlivet
Dokumentaren tar også opp det ubesvarte spørsmålet rundt artistens legning.

- Privatlivet kommenterte han aldri. Det ville han verne om, sier hans manager Febe Rognstad.

TV 2s Absolutt Underholdning mente en gang at Jan Werner skulle stå fram med sin legning i forbindelse med et show han hadde med Kåre Conradi.

Jan Werner hadde visstnok byttet om ordene på en sang slik at det ble «Closer than Enrique to admitting that he is gay» under showet. Ifølge dokumentaren var dette et tegn på at han lekte med spørsmålet om sin legning.

- Jeg tror hvert fall ikke dette var noe PR-gimmick. Det kan jeg love deg, forteller hans nære venn Tommy Steine i dokumentaren.

- Jeg vil påstå at Werner aldri møtte den store kjærligheten, foteller kapellmester og venn Petter Anthon Næss.

- Å finne kjærligheten i et annet menneske innebærer at du først må finne kjærligheten til deg selv. Og det er ikke lett, legger en annen venn, Sturla Berg Johansen, til.

Blant dem som medvirker i programmet er tidligere manager Trond Myhre, komponist Rolf Løvland, produsent Arve Sigvaldsen og vennene Tom Sterri, Sturla Berg Johansen og Tommy Steine.

Jan Werner Danielsens foreldre var velvillige til dokumentaren, men avsto å være en del av den da artistens far kommer med bok om sin sønn i november.

Programmet sendes på TV 2 torsdag 4. oktober kl. 20:00, eller se det på nett på TV 2 Sumo.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album