(SIDE2): Jan Thomas har akkurat satt seg godt ned i stolen i sin nye leilighet på Frogner. Peisen kommer absolutt til sin rett nå når kuldegradene for alvor har inntatt hovedstaden.

Mens avisene topper sidene med Jan Thomas' sprøytebehandling direkte på stylistens eget TV 2 Zebra-program «Fra Hollywood til Parkveien» søndag, tar Jan livet helt med ro mandag formiddag.

Blåmerkene synes fortsatt i ansiktet to uker etter inngrepet, og han er på langt nær klar for å bli fotografert ennå.

Se bilder og video her:Sprøytebehandlet for 80.000

- Mange spekulasjoner
- Jeg synes det er fint å snakke om dette, og jeg er strålende fornøyd med resultatet. Jeg er sikker på at mange nå sitter og gnir seg i hendene og tenker «det var det jeg visste», forteller Jan til Side2.

Han forklarer at journalistene er blant dem som møter ham med spekulasjoner.

- Det finnes så mange spekulasjoner. Jeg opplever journalister som sitter og sliter med det de vil spørre meg om, uten å komme til poenget. Jeg skjønner jo hva de vil få frem, og mange ganger må jeg hjelpe dem. Noen har sakene skrevet ferdig, med den vinklingen de vil, og forventer bare et sitat. Kanskje de nå forventer at jeg skulle si «ja, jeg vil være en rollemodell». Men det er jeg ikke, og derfor liker jeg å møte folk som er åpne for hva jeg har å si, slik som dere i Side2, forteller Jan.

- Aldri skåret i huden
Kjendisstylisten vet at folk snakker om utseendet hans.

- Noen har gått til legen og sagt de vil forandre på utseendet slik som Jan Thomas, men fortviler over at de ikke får det like fint. Det de ikke vet, er at dette får jeg selvfølgelig høre. Hvorfor sprer noen løgner, er det ikke bedre å spørre meg rett ut? Jeg har lært meg å bruke store ord. Dette er mitt valg, på mine premisser, og det funker for meg. Det er bare så latterlig å høre folk si stygge ting om Madonna for eksempel, de kjenner henne ikke engang. Ikke vær så rask til å dømme, sier han.

Men hva er sannheten, Jan?

- Det er viktig for å få frem at jeg er veldig fornøyd med utseendet mitt. Jeg sto ikke sist i køen da vår herre delte ut looken. Jeg liker å ta vare på meg selv, jeg spiser sunt, trener masse, røyker aldri og drikker sjelden. Jeg er opptatt av å ivareta og forebygge, og er ikke redd for å bli gammel. Ingen piller eller sprøyter kan stoppe prosessen. Jeg bruker små hjelpemidler, som for eksempel litt Botox over øynene, men jeg har aldri skåret i huden min. Jeg har heller aldri hatt plastiske operasjoner.

Fokuserer på dårlige resultater
Jan har bodd over 20 år i Los Angeles og er vokst opp der ansiktsløftning er helt «normalt».

- Hvis du ringte meg og spurte om vi skulle spise lunsj sammen i morgen, og jeg sa at det kunne jeg ikke fordi jeg skulle få Botox-innsprøytning, er det ingen som ville reagert. Mange gjør det og det er helt ufarlig. Når jeg nå fikk muligheten til hjelp fra verdens mest ettertraktede hudlege, Dr. Brandt, så kunne jeg ikke si nei. Hans mål er å finne ut hva vi kan gjøre uten å måtte skjære i huden? Han er en kunstner. Det var første gang jeg prøvde denne metoden, og jeg er så fornøyd, forteller Jan.

- Men her i Norge snakker vi ikke om sånt. Alt skal være så naturlig. Men hva er egentlig naturlig? undrer Jan.

«Jeg sto ikke sist i køen da vår herre delte ut looken»

Jan Thomas

Han fortsetter.

- Interessen er her, vi tar plastiske operasjoner, vi kjøper skjønnhetsprodukter, men snakker ikke om det. Det er blitt akseptert å ha en personlig trener, og det er ok å spise sunn mat, men drikker du ikke alkohol, er du kjedelig, fortviler han.

- Dette skjer i hver bygd i hele Norge, men av ymse kvalitet. Vi snakker bare ikke om det. De fine plastiske operasjonene med godt resultat hører vi aldri om. Det er bare de forferdelige resultatene som Michael Jackson og Jocelyne Wildenstein vi leser om. Ifølge statistikker er det flere og flere som «fikser» på utseendet her, men det virker likevel ikke helt «ok», mener Jan.

Ingen rollefigur
Problemet er at vi ikke har nok rollefigurer i Norge.

- Jeg anbefaler aldri dette for andre. Å fikse «litt» på utseende er nøkkelordet, men jeg ønsker ikke å være noen rollefigur for ansiktsløftning. Hvis du lurer på noe, vil vite hvor det er best å gjøre i Norge, er jeg selvfølgelig behjelpelig med det, men jeg ville aldri bedt noen om å sprøyte inn noe.

Fakta om kosmetisk kirurgi i Norge:

Dette vil vi operere

- Silikonpupper ser billig ut

Jentene vil ha denne munnen

Avhengig av plastisk kirurgi

Den nye puppetrenden

En av ti har fikset kroppen

Menn vil brystopereres

Tjener fett på slanking

Dette er silikonpupper

Se hva menn opererer

Flere menn opererer brystene

10 vanlige silikonspørsmål

Må nekte ungpiker silikon

Hvor er det likevel best å gjøre det?

- Gå til dyktige fagfolk. Det er individuelt hva akkurat du liker, men Botox er ikke bare Botox. Bli gjerne oppdatert og les masse på Internett. Jeg er en stylist, verken lege eller kirurg, men kan likevel gi råd.

Det viktigste og oppskriften til et godt utseende er likevel enkelt ifølge Jan.

- Ta vare på deg selv. Min kropp er mitt tempel, og derfor tar jeg vare på den.

Les mer om Jan Thomas her:

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!