Japans økonomi er på vei mot istid fortere enn den sittende regjeringen i landet finner behagelig. Økonomien stagnerer på grunn av svakheter i eksportmarkedene og en sterk yen. Og det ser ut som om det må mer og sterkere lut til enn intervensjonen i valutamarkedet i forrige uke.

Les også: Her tar han verden på senga

Naoto Kan, Japansk statsminister og finanspolitisk ringrev har lenge advart sine kolleger om at Japan fort kan bli et nytt tilfelle av Hellas, men er kritisk til flere stimulanse-pakker av frykt for å sette landet i en for dyp gjeld.

Forrige uke kom regjeringen i Japan til enighet rundt en stimulans-pakke på 918 milliarder yen, eller 330 milliarder kroner, som er planlagt å øke sysselsetingen med 200.000 årsverk og øke realveksten med 0,3 prosent. Denne planen har møtt mye motstand og fått hard kritikk for å ikke være tilstrekkelig i dagens situasjon.

Det kan se ut som om regjeringen gir etter for press fra opinionen, skriver Financial Times.

En talsperson for myndighetene sa i helgen at det er mulig å finansiere tilleggsmidler helt opp til 4.600 milliarder yen uten å måtte utstede flere statspapirer på grunna av høyere skatteinntekter enn beregnet.

Mandag forventes det at Naoto Kan vil be staben sin om å utarbeide et forslag til budsjettforsterkninger som skal legges frem for Parlamentet på fredag denne uken.

Les flere saker på NA24