Gå til sidens hovedinnhold

Japans børssjef rammet av tastetabben

Toppsjefen for Japans børs vurderer å trekke seg etter tastefeilen som kostet 2,2 milliarder kroner.

Ulykken inntraff da en klossete megler i bankgiganten Mizuho Financial presterte å selge 610.000 aksjer i selskapet J-Com til 1 yen per stykk – i stedet for 1 aksje til 610.000 yen.

Fredag opplyste banken at tapet var på 1,4 milliarder kroner, et beløp som mandag har steget til 2,2 milliarder.

Men det stopper ikke der. Nå vurderer nemlig Takuo Tsurushima å trekke seg fra stillingen som president ved børsen i Tokyo.

Mizuho Financial forsøkte å stoppe transaksjonen fire ganger uten å lykkes. Samtidig har Tokyo-børsen fått mye kritikk for at handelen i J-Com ikke ble stanset etter at omsetningen i aksjen ble presset opp til absurde størrelser.

Takuo Tsurushima opplyste på en pressekonferanse mandag at han vurderer hvor ansvaret for hendelsen skal plasseres, og at en mulig løsning er at han trekker seg fra stillingen.

Pressekonferansen ble holdt etter at Mizuho Financial Group opplyste at de vurderer å kreve kompensasjon fra børsen fordi handelen i aksjen ikke ble stanset før mange timer etter at tabben ble kjent.

Tokyo-børsen ble også rammet av et systembrudd 1. november som rammet handelen på verdens neste største børs i over fire timer.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken