(BIIPMAG): Det virker som om skuespillerne i Hollywood ikke lenger er fornøyde med å bare drive med skuespill. Mange kjendiser velger derfor å utvide sin karriere, for eksempel med motedesign eller musikk. Imidlertid skjer det med mer eller mindre suksess.

Her er noen av kjendisene som har valgt å utvide horisonten sin:

David Hasselhoff
Skuespiller David Hasselhoff ble en stor stjerne i løpet av 80-tallet med TV-show som «Night Rider» og fikk senere supersuksess med rollen i TV-serien «Baywatch». Likevel var han ikke fornøyd med sin suksessfulle skuespillerkarriere så han tok også et skritt inn i musikkverdenen. Han fikk mest suksess i Europa med musikken sin og sparket i gang karrieren i 1985 med debutalbumet «Night Rocker». Siden den gang har han utgitt så mye som 14 andre album. Den største singelen hans heter «Looking For Freedom» som han sang da Berlinmuren falt.

Hør Hasselhoff synge her:

HTML EMBED

Scarlett Johansson
Selv om karrieren til Scarlett Johansson gikk ganske bra så bestemte den skjønne 23-åringen seg for å prøve å doble suksessen ved å lansere et album. Plata heter «Anywhere I Lay My Head» og inneholder ti Tom Waits coverlåter og en original sang. Likevel ble det ikke like mye begeistring og suksess rundt albumet som mange hadde forventet ettersom Scarletts innsats i platestudio fikk middelmådig respons. Albumet debuterte på 126.plass på Billboard 200-lista og har «bare» solgt 23 millioner eksemplarer på verdensbasis.

Hør Scarlett synge her:

HTML EMBED

Hva synes du om at kjente skuespillere prøver seg som artister? Kommentér nederst!

Jack Black
Det er ikke bare lett for skuespillere som vil bli sangstjerner: Jack Black startet bandet «Tenaciouc D» sammen med Kyle Gass i 1994, men de var ikke særlig populære før på slutten av 90-tallet. Det at Blacks skuespillkarriere tok av var bare en fordel for bandet. Duoen signerte med Epic records i 2000 og utga debutalbumet «Tenacious D» et år senere. Siden den gang har de utgitt fire album til i tillegg til at begge spilte i filmen «Tenacious D: The Pick of Destiny».

Hør «Tenaciouc D» her:

HTML EMBED

Joaquin Phoenix
Joaquin Phoenix er kjent for sine roller i filmer som «Gladiatoren» og «The Village». Han er siste mann ut med å vende ryggen til skuespill. Nå går han nye veier og prøver seg på rapping. Han har deltatt i en dokumentar der vi følger hans vei til å jobbe med hip hop musikk. På veien får han hjelp av rapikonet P. «Diddy» Sean Combs. Dette kan muligens bety at vi aldri får se skuespilleren på filmlerettet igjen.

Hør Joaquin rappe her:

HTML EMBED

Lindsay Lohan
«Mean Girls»-stjernen har ikke vært heldig med karrieren den siste tiden, men vi skal bare et par år tilbake i tid for å se at Lindsay balanserte sin fortsatt voksende skuespillerkarriere med en musikalsk karriere. Hun begynte å vise sitt vokaltalent i noen av filmene sine og hun singerte en femalbum-avtale i 2002. Hun utga debutalbumet «Speak Back» i 2004 og ble nummer 4 på den amerikanske Billboard-lista. Oppfølgeralbumet «A Little More Personal» gikk dessverre ikke like bra som debuten og endte på 20.plass på Billboard. Til tross for Lindsays personlige problemer holder hun for tiden på med sitt tredje studioalbum, kalt «Spirit in the Dark», som har en forventet plateslipp senere i år.

Hør Lindsay live her:

HTML EMBED
FORTSETTER MED MUSIKK: Jared Leto og bandet hans holder for tiden på med å spille inn sitt tredje studioalbum.
FORTSETTER MED MUSIKK: Jared Leto og bandet hans holder for tiden på med å spille inn sitt tredje studioalbum.

Jared Leto
Skuespiller Jared Leto ser også ut til å ha kjedet seg med bare én karriere. Han bestemte seg for å begynne i musikkindustrien som vokalist og gitarist i det alternative rockebandet «30 Seconds to Mars». Bandet ble etablert i 1999, men debutalbumet «30 Seconds to Mars» ble ikke utgitt før i 2002. I 2005 kom andrealbumet «A Beautiful Lie», som gikk til platinum etter å ha solgt over en million eksemplarer. I 2007 dro bandet på turné med Linkin Park og deres tredje album, kalt «This Is War», vil komme en gang i løpet av 2009.

Jared Leto synger og spiller gitar her:

HTML EMBED

Listen er lang...
I tillegg har kjendiser som Johnny Depp, Jada Pinkett Smith, Russell Crowe og Juliette Lewis også prøvd seg i musikkindustrien.

Siste fra BiipMag: Gå til forsiden her.