I dag kommer Kaizers Orchestra ut med siste plate i trilogien «Violeta Violeta». De to foregående albumene har begge blitt salgssuksesser, og bandet har aldri lagt skjul på at dette er deres mesterverk.

Men i dagens VG avslører Janove Ottesen at bandet har større planer enn bare disse tre albumene.

- Vi har alltid satt oss hårete mål, og Ottesen og Zahl har også det for de neste ti årene. Vi sitter nå og skriver en musikal av «Violeta Violeta»-trilogien. Den vil vi først få satt opp her i Norge, deretter Danmark, Tyskland og deretter engelskspråklige land og byer som Toronto og Sydney og til slutt West End i London. Så får vi bare se om folk ler nå også, forteller frontmannen til avisen.

Har allerede lagd en musikal

Bandet fra Jæren har vært en av Norges mest populære etter de kom ut med sitt første album «Ompa til du dør» i 2001.

Etter den tid har det gått slag i slag, og bandet har gitt ut åtte studioalbum, et livealbum, vunnet to Spellemannspriser og en Alarmpris.

Bandet vil nå også ta over musikalscenen verden over, de ikke er helt ukjente med.

Musikalen «Sonny» ble satt opp på Rogaland Teater i fjor, da med tekster av forfatter Tore Renberg basert på bandets egne låter.

«Sonny» ble en stor suksess og ble også satt opp på Operaen i Oslo. Stykket ble også solgt til Danmark, da under navnet «Maestro».

Lang pause

Men før bandet setter kurs mot musikalscenen på ny, er det klart for en vinterturné, for så en lang pause.

- Vi har absolutt ingen planer for Kaizers Orchestra etter denne turneen, helt sant. Selv har jeg unger som har blitt fjorten år nå - jeg vil hjem og lage pizza på fredagskvelden til dem, ikke være på turné hele tiden, sier Janove til VG.

Men om musikalplanene til Kaizer Orcehstrea slår til, blir det neppe lenge til vi hører fra bandet fra Jæren.