Gå til sidens hovedinnhold

Jarle Trå videre alene

Helseproblemer gjorde at Christian Eide måtte kaste inn håndkleet på Shisapangma. Hør lydrapport her!

HTML EMBED
var IsPlaying; var LastLnk; var Selected; Selected = 0; function StartPlayer(ProgId,TreeId,Lnk){ //Gjør skriften på den valgte linken fet (bold) if (LastLnk){ if (LastLnk == Lnk){ if (Lnk.innerHTML.indexOf(' ') == -1){ Lnk.className = 'playlink'; //Lnk.innerHTML = '' + Lnk.innerHTML + ''; LastLnk = Lnk; Selected = 1; }else{ Lnk.className = 'stoplink'; //Lnk.innerHTML = Lnk.innerHTML.replace(' ',''); //Lnk.innerHTML = Lnk.innerHTML.replace('',''); LastLnk = Lnk; Selected = 0; } }else{ //LastLnk.innerHTML = LastLnk.innerHTML.replace(' ',''); //LastLnk.innerHTML = LastLnk.innerHTML.replace('',''); LastLnk.className = 'stoplink'; Lnk.className = 'playlink' //Lnk.innerHTML = ' ' + Lnk.innerHTML + ''; LastLnk = Lnk; Selected = 1; } }else{ Lnk.className = 'playlink' //Lnk.innerHTML = ' ' + Lnk.innerHTML + ''; LastLnk = Lnk; Selected = 1; } if (IsPlaying == ProgId){ window.top.Play.location.href = 'about:blank'; Selected = 0; Lnk.className = 'stoplink'; } if (Selected == 1){ window.top.Play.location.href = 'http://www.tv2.no/innhold/iplayer.html?TreeId=' + TreeId + '&ProgId=' + ProgId; IsPlaying = ProgId; } }

Sammen med Jarle Trå skulle han forsøke å beseire verdens 14. høyeste fjell. Nå er Jarle alene tilbake.

- Jeg er alene igjen her. Chris måtte pakke sekken, bokstavlig talt. Helseproblemer gjorde at han ikke fikk akklimatisert seg skikkelig innen den tidsfristen han hadde satt seg.

- Det var veldig synd for vi gikk veldig godt sammen. Og det blir litt ensomt å være her nå. Spesielt når vi hadde planlagt å være to her.

- Men men.

- Det er ikke noe å gjøre med. Jeg må nå bare fokusere på at sånn er det og gjøre det beste av det, forteller Jarle Trå til TV 2 Nettavisen.

Dato

Pos

Vær

Status

0605

ABN

Sol

Christian reiste

HTML EMBED

2804

Camp 1

Sol

Sleit i høyden

HTML EMBED

2804

ABC

Sol

Drama

HTML EMBED

Kom ned i går
Jarle har ikke tenkt til å gi seg nå med det første. Han har fått akklimatisert seg skikkelig til turen opp på toppen av det 8.027 meter høye fjellet.

- Jeg kom ned fra fjellet i går. Jeg var oppe på 7100 meter. Jeg hadde to netter i camp 1 på 6400 meter. Jeg hadde forferdelig vær hele tiden. Det blåste og var skikkelig snøstorm. Det var dårlig sikt. Spesielt på vei ned i går var det ille, og det var vanskelig å finne veien. Ingen spor eller noen ting, det er nemlig svært lite mennesker her i forhold til andre fjell jeg har vært på, sier Jarle videre.

Han tar livet med ro et par dager nå for å samle krefter til topstøtet i neste uke.

Klar nå
- Jeg føler meg klar for toppen nå. Ingen har forsøkt å nå toppen til nå i år. Det går rykter om at den japansk gruppe med sherpaer og oksygen som skal gjøre et for søk om en dag eller to.

- Jeg har god tid. Sannsynligvis setter jeg i gang toppstøtet den 8. mai, og i så fall står jeg på toppen natt til 10. Men som jeg har sagt før så er ikke alltid ting går som planlagt her.

- Nå leser jeg en bok om Dracula i det moderne Europa. Godt å få fokuset bort på noe annet, og ikke bare tenke fjell hele tiden, avslutter Jarle overfor TV 2 Nettavisen.

Her finner du Jarles hjemmeside.

Disse fjellene er over 8000 meter:
1 Mount Everest 8.850 meter
2 K2 (Mount Goodwin Austen) 8.611 meter
3 Kangchenjunga 8.598 meter
4 Lhotse 8.511 meter
5 Makalu 8.463 meter
6 Cho Oyu 8.201 meter
7 Dhaulagiri 8.167 meter
8 Manaslu 8.163 meter
9 Nanga Parbat 8.125 meter
10 Annapurna 8.091 meter
11 Gasherbrum I 8.068 meter
12 Broad Peak 8.047 meter
13 Gasherbrum II 8.035 meter
14 Shisapangma 8.027 meter

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken