(SIDE2): Jarvis Cocker, vokalist og låtskriver i nittitallsheltene Pulp, har greid seg bedre på sine eldre dager enn de aller fleste musikere fra samme generasjon.

Sex, drugs og rock & roll
I et langt intervju med The Guardian forteller den nå 45 år gamle veteranen om glansdagene i Britpop-perioden med sex, drugs og rock & roll.

- Disse rock & roll-klisjéene skal liksom gjøre deg glad, ikke sant? Du slår gjennom og så bader du i champagne, snorter så mye kokain som du vil og ligger med alle de vakre kvinnene du vil ha. Så finner du ut at du kan gjøre de tingene, men likevel ikke være lykkelig, sier Cocker.

- Hvor lang tid brukte du på å finne ut dette?

- Omkring seks måneder, sier han.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Angrer ikke på Jacko-stunt
Det infamøse sabotasje-stuntet av Michael Jacksons opptreden på Brit Awards i 1996 var øyeblikket som gjorde Jarvis til en megastjerne. Kraftig provosert av Jackos Jesus-posering under hans fremførelse av låta «Earth Song», stormet han scenen. I securitasvaktenes iherdige jakt på Cocker ble noen av barna Jackson hadde med seg på scenen skadd, og Pulp-vokalisten ble Englands mest forhatte mann en god stund etterpå.

- Mange mennesker har en spesifikk hendelse som overskygger alt annet de har gjort i livet sitt. Så selv om jeg ikke angrer på det moralsk sett, blir jeg skuffet når jeg tenker på at den første linja i min nekrolog kommer til å handle om dette. Jeg liker å tro at jeg har gitt litt mer til verden, synser 45-åringen.

Ble nesten pensjonist
Da Pulp ble oppløst etter hele 23 år i bransjen på starten av 2000-tallet, gikk det en god stund før vi hørte fra Jarvis. Men etter en rekke prosjekter den siste tiden, både som soloartist og låtskriver for andre, har han nå innfunnet seg med én ting. Jarvis er i musikkbransjen for å bli.

- Da jeg var rundt 40 tenkte jeg at jeg var for gammel til å spille i et band. Nå bryr jeg meg ikke lenger. Jeg har akseptert ydmykelsen som følger med alderen nå, fordi jeg har innsett at dette er det eneste jeg var født til å gjøre, avslutter Cocker.