(SIDE2): Noen ganger kan en enkelt hendelse forandre en artists liv. Dette er briljante eksempler på hvordan det kan gjøres med stil.

Jarvis Cocker vs. Michael Jackson
Pulp-sjefen Jarvis Cocker ble for alvor kjent for et bredt publikum med dette stuntet under Brit Awards 1996.

Michael Jacksons opptreden av «Earth Song» med barnekor og Jesus-posering ble for mye for Cocker som stormet scenen for å håne «The King Of Pop».

- Mine handlinger var en slags protest mot hans fremstilling av seg selv som en Jesus-aktig figur med helende krefter. Jeg bare løp opp på scenen, og rørte ingen så vidt jeg fikk med meg, sa Cocker selv.

Tre barn ble likevel lettere skadet i sikkerthetsvaktenes iherdige forsøk på å stoppe Jarvis, som ble arrestert, men aldri straffeforfulgt for hendelsen.

SE VIDEO: Jarvis protesterer mot Michael Jackson

Sex Pistols vs. Bill Grundy
The Sex Pistols gikk sjelden av veien for å sjokkere verden med sine hullete klær, voldelige fremtoning og lite flattende tekster om den britiske kongefamilien.

Men det var først på Bill Grundys «Today Show» i 1976 at punklegendenes status som Storbritannias største hatobjekter ble sementert.

Bandet var stand-ins for megastjernene i Queen, som avlyste i siste liten. Og den lettere berusete Grundy fikk det han ville ha – og mer.

- You dirty bastard, you dirty fucker. What a fucking rotter, sa gitarist Steve Jones til programlederen, i en tid hvor frodig språkbruk ikke akkurat var daglig kost.

Sex Pistols ble om mulig enda hottere i de britiske tabloidene som følge av denne episoden, mens den gamle, fulle programlederen ble suspendert og tatt av lufta to måneder senere.

SE VIDEO:Sex Pistols sjokkerer Storbritannia

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Sinead O'Connor vs. Paven
Den irske sangfuglens opptreden på «Saturday Night Live» har gått inn i historiebøkene som et av tidenes musikksjokk, og med god grunn.

I überkommersielle USA er det nemlig ikke hver dag en artist bruker sine tre tilmålte minutter av prime-time TV til å bedrive politiske protester, spesielt ikke mot Paven sjøl.

O'Connor fremførte en a cappella-versjon av Bob Marleys «War» og endret like greit teksten til å omhandle seksuell mishandling av barn. Etter at siste linje var sunget, holdt hun opp et bilde av daværende pave Johannes Paul II og rev det i stykker.

- Fight the real enemy, freste hun i det hun kastet papirbitene på gulvet.

Til dags dato har NBC nektet å sende innslaget i reprise, ganske sikkert på grunn av de mange tusen klagene som haglet inn like etterpå. Sinead O' Connors popularitet i USA ble aldri den
samme og hun opplevde buing, ødeleggelser av plater og boikott fra radiostasjoner.

På spørsmål om hun ville ha endret på noe i fremførelsen i etterkant, svarte Sinead karakteristisk:

- Ikke faen.

SE VIDEO: Sinead tar seg av Paven


Artikkelen fortsetter under bildet
John Lennon vs. Jesus

Flower Power-generasjonens katalysator og ubestridte figurhode, John Lennon, var i grunn alt annet enn en hippie.Han var viden kjent for sin tøffe og frekke væremåte, men da han i 1966 uttalte at «The Beatles er nå større en Jesus», ble oppstyret i etterkant en smule voldsomt, selv for hardhausen Lennon.Spesielt i det kristne USA skapte uttalelsene splid. The Beatles ble drapstruet og platene deres ble brent i såkalte «Beatles-bål».- Noe som var bra for oss, siden de kjøpte platene på nytt litt senere, flirte Ringo Starr.John Lennon gikk til slutt ut og forklarte seg, og med tydelig irritasjon i stemmen kan du se Beatles-legendens begrunnelse her.SE VIDEO:Lennon sier motvillig unnskyld

Madonna vs. Puritanistene

Gode gamle Madge har aldri vært fremmed for litt sjokkoppførsel. Men hennes pornografiske bok «Sex» i 1992 var nok hennes fineste øyeblikk i denne sammenheng.Aldri før hadde en popstjerne avslørt så mye av seg selv og sine private deler for offentligheten, og oppstyret rundt boka og LPen «Erotica» ville ingen ende ta.Sadomasochistiske og homoseksuelle bilder av Madonna i bokform gjorde dog kritikken til skamme og solgte hele 1.5 millioner eksemplarer på tre dager over hele verden.SE VIDEO:Intervju med Madonna om boken fra 1992


Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!