Gå til sidens hovedinnhold

Er Jason Bourne verdt pengene?

«The Bourne Conspiracy» er et actionspill helt på det jevne.

(Spillmagasinet): Tredjepersons-actionspillet «The Bourne Conspiracy», som er basert på den første «Jason Bourne»-filmen og ute til PS3 og Xbox 360, er noe så sjeldent som et underholdende filmspill. Jeg forventet meg det vanlige rælet, du vet, et «klipp-og-lim»-spill som er slengt sammen i hui og hast for å cashe inn på noe kult.

Se traileren til spillet her:
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

HTML EMBED
video_embed(10762,1);

Spennende historie

Nå skal jeg ikke gå så langt som å si at «The Bourne Conspiracy» er originalt, men mesteparten av spillet er i hvert fall vellaget. Du tar kontroll over Jason selv og blir sendt ut på et litt kort, men spennende og engasjerende spioneventyr. Jeg klarte ofte ikke å gi meg fordi jeg måtte vite hva som skjedde videre.

En stilig ting er for øvrig den smidige måten spillet bytter mellom mellomsekvenser (som ofte er interaktive) og selve spillet på. «The Bourne Conspiracy» føles ofte som en film hvor du spiller hovedrollen, alt glir inn i hverandre og overgangene er veldig naturlige.

Middelmådig skyting

Akkurat som i filmen farter du av ulike grunner Europa rundt, og samtlige av de varierte omgivelsene er fulle av livsfarlige og akkurat passe smarte fiender. Blant annet skal du delta i heftige skuddvekslinger på flyplassen i Zürich, knerte leiesoldater på brygga i Marseille, og rømme fra en lite trivelig amerikansk ambassade.

Dessverre er ikke skytesekvensene så bra som de kunne ha vært, utviklerne har slurvet og det å treffe en fiende er vanskeligere enn man skulle tro. Våpnene har en uvane for å være upresise, selv om siktet viser at du kommer til å treffe er det ikke sikkert at du gjør det. Resultatet er at du tidvis kaster bort mange skudd, noe som verken er bra eller gøy.

Se bildene fra spillet her :
(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen)

285

Deilig slåssing

En ting som derimot fungerer som ei kule, er slåssingen. Du må ofte mørne opp fienden før du klinker til med et spesialangrep, noe som er lettere sagt enn gjort. Riktignok er ikke kampsystemet enormt dypt, men du må hele tiden variere angrepene og angrepskombinasjonene etter hvilke type fiende du møter.

Resultatet er en rekke artige og ofte utfordrende slåsskamper som er blant spillets høydepunkter. I tillegg, takket være stilige kameravinkler og kreativ bruk av omgivelsene, får du være vitne til en rekke spektakulære og heftige måter å ta rotta på folk på.

Elendig kjøring

Bilkjøringen som innimellom dukker opp, kommer imidlertid bare til å drepe sinnet ditt. Jeg har aldri vært borti en mer kranglete og frustrerende styring, kjøringen er uten tvil «The Bourne Conspiracys» svarte får.

Teknisk ligger spillet helt på jevne, og hvis du er ute etter litt ok sommeraction er dette perfekt. «The Bourne Conspiracy» har sine feil og mangler, men den spennende og engasjerende historien, de varierte omgivelsene, og underholdende slåsskampene veier opp.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Kommentarer til denne saken