Gå til sidens hovedinnhold

Merk deg navnet

Side2 møtte sjefsdesigneren bak JCs vårsatsing «JC + Stylein» som nå slippes i Norge.

(SIDE2): Du har kanskje ikke hørt navnet Elin Nyström eller Stylein før, men i hjemlandet Sverige står Stylein på de fleste moteløvers lepper. Stylein selger i dag klær til kun noen få utvalgte butikker i Norge, deriblant Kaare Lunds Koma-butikker i Oslo. Men for første gang blir Styleins klær tilgjengelig over hele landet.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden nå!

Les også Elin og Styleins blogg her

- En drøm
- Jeg har virkelig drømt om å komme meg inn i det norske markedet, men det har ikke vært så lett. Jeg var på Oslo Fashion Week for et år siden, men forsto raskt at for å komme inn på markedet her måtte jeg gå igjennom en agent eller distributør. Derfor ble det et samarbeid med Kaare Lund. Plaggene fungerer veldig bra på Koma, og har solgt spesielt mye på Steen & Strøm, forteller Elin til Side2.

Vi møter kvinnen bak Stylein under hennes presentasjon av «JC + Stylein» på Spalt Pr. i Oslo onsdag formiddag. Designeren har allerede en lang karriere bak seg. Hun hadde sin første visning i New York i 2001, og selger i dag klær til 110 butikker i hele verden. Den største kundegruppen er i Sverige, Danmark og USA, men nå vil hun satse sterkere i Norge.

- Min største kunde er jo faktisk Nelly.com, og hele 28 prosent av salget der går til Norge, så noen har nok hørt om Stylein før, smiler hun.

Og legger til.

- Men da jeg fikk forespørselen fra JC for omkring et år siden ble jeg både overrasket og glad. Nå kunne jeg endelig nå ut til en større publikum, og det er veldig inspirerende, jubler hun.

Romantikk møter rock
Stylein er kjent for sine tidløse plagg, og de er spesialister på kjoler.

- Vi liker å lage plagg du kan plukke fram igjen år etter år. Uttrykket vårt er romantisk blandet med mer rocka innslag. Prisene på kjolene ligger vanligvis på rundt 1500-1600 kroner. Vi vil ikke prakke på folk et antrekk fra topp til tå, men være til inspirasjon. Svart er vår favorittfarge, men den nye kolleksjonen for JC er nok litt lysere enn det vi vanligvis designer. Stylein liker kjoler som er litt lengre bak enn foran. Korallfargene er med i denne nye kolleksjonen, fordi vi føler den fortsatt er up-to-date, forklarer Elin.

Men er «JC + Stylein» typisk deg?

- Nei, det kan jeg ikke si. Jeg er nok både mørkere, eldre og tyngre i uttrykket. Stylein og Elin er to forskjellige ting. I denne kolleksjonen har jeg sett for meg en yngre jente som er opptatt av å ta seg bra ut. Men det er klart at jeg vil gjerne bære noen av disse plaggene også, smiler hun.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

JC + Stylein kommer i alle JC-forretninger i hele landet. Kjolene koster 499 kroner, mens den hvite og sorte jakken koster 399 kroner.

SE FLERE BILDER FRA «JC + STYLEIN» HER:

3023

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken