Styreformannen for Eurogruppen, som utgjøres av finansministerne fra Eurosonen, sier at han ser «ingen risiko» for at noen av medlemslandene skal komme i lignende økonomiske problemer som Dubai. Det melder Reuters.

NA24 - din næringslivsavis

Sjokkmeldingen
Det før så rike emiratet sjokkerte finansmarkedene verden over denne uken med meldingen om at de ønsket betalingsutsettelse på lån til en verdi av rundt 59 milliarder dollar.

Les mer: Sjokktiltak i Dubai
Les også: - Bærer preg av stormannsgalskap

Meldingen har gjort finansfolk i mange land bekymret over at den kan skape en dominoeffekt blant banker som allerede sliter med å holde hodet over vannet. Enda mer bekymringsverdig er det om andre land går samme vei. Særlig har det vært en del spekulasjoner om at eurolandet Hellas kan få betalingsproblemer.

Avfeier bekymring
Det siste avfeies imidlertid nå altså av Luxembourgs statsminister Jean-Claude Juncker, som for øyeblikket innehar stillingen som styreformann i Eurogruppen.

Han får støtte av navnebror Jean-Claude Trichet, lederen for den europeiske sentralbanken, ECB.

De to befinner seg for tiden i Kina, der de blant annet har snakket med den kinesiske statsministeren Wen Jiabao. Uttalelsene kom i forbindelse med en påfølgende pressekonferanse.

Ingen garanti
Mandag vil vi trolig få en utredning på problemene fra Dubais side. Det rike naboemiratet Abu Dhabi har gjort det klart at de ikke vil komme med noen uforbeholdne garantier i forhold til sin gjeldstyngede lillebror, og ønsker å få alle kortene på bordet før de bestemmer hva de eventuelt skal gjøre for å hjelpe.

Les mer: Garanterer ikke Dubai-hjelp