Gå til sidens hovedinnhold

Truet med å kaste ut ryttere

Radiokrigen mellom rytterne og forbundet ble midlertidig løst i Qatar.

Under første dag av Trofeo Palma de Mallorca valgte rytterne å trosse forbudet mot bruk av radiokommunikasjon som UCI innførte før sesongstart.

Resultatet ble at forbundets funksjonærer trakk seg ut av løpet, og at Tyler Farrars seier ble gjort ugyldig.

Det var knyttet spenning til om opprøret ville spre seg til startstreken i Qatar, der 1. etappe av Tour of Qatar sto på programmet mandag.

- Jeg stiller uten radio, fortalte Kurt Asle Arvesen til procycling.no før etappen.

Klar tale fra arrangøren
Hvorvidt de andre rytterne hadde planlagt lignende aksjoner, er ikke kjent ennå. Jean-Francois Pescheaux, som var rittarrangøren ASOs utsendte i Qatar, sendte i hvert fall et krystallklart budskap til utøverne.

- Det eksisterer et forbud og det må respekteres. Dersom noen benytter seg av radiokommunikasjon, vil de bli kastet ut av rittet. Dersom majoriteten fortsetter å bruke det, vil jurien trekke seg ut av rittet, fortalte Pescheaux til La Gazzetta dello Sport.

Rytterne er rasende på sitt eget forbund ettersom de føler seg overkjørt i radiodebatten.

- UCI bør forsøke å kommunisere med ryttere og lag, før de fjerner radiokommunikasjonen. Som ryttere bør vi ha ha muligheten til å påvirke idretten vår, skrev RadioShack-rytter Robbie McEwen på Twitter.

- Vi bør snakke sammen
Gianni Bugno er president i DPA (de profesjonelle syklisters organisasjon). Han ønsker å sette seg ned ved forhandlingsbordet igjen, før rytterprotestene øker i styrke:

- UCI har ikke forklart oss grunnen for at de ønsket å fjerne radiokommunikasjonen. Nå må vi ta et steg til siden og snakke sammen. Vi synes det er riktig å gi rytterne valget om de ønsker å benytte seg av headset, eller ikke, sier Bugno ifølge cyclismactu.net.

Etter seieren under mandagens etappe, valgte Tom Boonen å sende nok et stikk i retning av sitt eget forbund.

- Det er vanskelig (å sykle uten radiokommunikasjon), fordi man har begrenset med informasjon underveis. Jeg er 100 prosent sikker på at det blir trøbbel i de flamske klassikerne og de store etapperittene. Jeg er spent på hvem som tar skylden dersom det skjer noe der, fortalte Boonen.

Nei, har du sett? Leserne våre har diskutert radioforbudet i vårt nye diskusjonsforum de siste to ukene. Bli med, du også!

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED
Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken