(SIDE2): Late sommerdager og ferien er over for de fleste av oss. Og mange har kanskje drukket litt ekstra alkohol og spist mye grillmat i sommer. Nå er det på tide å komme i gang med sunnere kosthold og trening igjen.

Hva du skal gjøre for å gå ned i vekt, hvordan du spiser riktig, får motivasjon, hvordan du kan endre vaner, og ikke minst beholde vekttapet, er blant tingene direktør Jeanette Roede fra Grete Roede kan hjelpe deg med.

Torsdag svarte hun på Side2-lesernes spørsmål

Historien bak Grete Roede AS startet i februar 1974 med Grete Roede som selv hadde slitt med vektproblemer i mer enn 10 år.

- Det var først da jeg skjønte at jeg måtte kutte ut skippertakskurene og endre mine daglige spisevaner at jeg «så lyset», sier Grete Roede på slankefirmaets hjemmeside.

Hennes slankemetoder og slankekurs har siden gjort stor suksess, og for sitt virke har Roede blant annet fått utmerkelsene årets forretningskvinne, årets folkehelsepris og Kongens fortjenstmedalje i gull.

Nå er det datteren, Jeanette, som driver slankesuksessen videre. Foruten å være slanke-og kostholdsekspert, har hun blant annet skrevet boken «Sunn og god hverdag for store og små».

Roedes svar ser du under.