Gå til sidens hovedinnhold

Dette er vårens jeanstrender

Ekspertene er enige.

(SIDE2): Jeans er et must i de fleste garderober, og er et av de plaggene vi oftest tyr til når vi ikke vet hva vi skal ha på oss.

De fleste av oss har flere par å velge mellom, og bruker dem til alle anledninger, enten det er hverdag eller fest. Jeansen er lett å kle opp og ned etter anledning, og kan fås i de fleste farger, kvaliteter og snitt.

Passformen på jeansen er det viktigste for og her finnes det ingen fasit. Det er viktig at du finner en jeans du er komfortabel i, og som passer din figur.

Trendene endres allikevel hver sesong, og i år er det blant annet lyst og hullete, hvitt, slitt eller ankellangt som gjelder.

Boyfriendjeansen

Boyfriendjeansen er den viktigste av alle jeanstrender. Nytt for våren er at den skal være lys og hullete. Denne kan med hell styles opp med høye hæler, eller årets største trend joggesko!

Hvitt

Hvitt er en trend vi både ser i motebildet og på jeans, hos Never Denim har vi laget en hel kolleskjon med fokus på hvitt, sier Martin Gustavsson designsjef for Never Denim, Bikbok.

Ankellengde

I år skal jeansen rekke til ankelen, du kan lett brette den opp enten den er figursydd eller i boyfriend fasong, for å gi fjordårets jeans en ny vri.

Snekkerbuksa

Overallen kommer for fullt denne våren, og er et velkomment gjensyn for fashionistaer verden over.

Les også: Nå er det snekkerbuksa som gjelder!

Lys og slitt

Vaskene på vårens denim går fra lyseblå til heftig behandlet denim, sier Ingvild i Diesel. Dette er en trend Side2 kan bekrefte å ha sett mye til i det siste. Den skal være en helt lys, utvasket og gjerne med huller på.

Sleng

Slengbuksa er i år relativt diskret, og kommer i de fleste farger. Helst skal den være i en helfarge uten blekede partier.

Kroppsnært og mykt

Nytt for sesongen fra de fleste merkene er ultramyke og stretchy jeans som løfter og former rumpe, strammer inn på de riktige stedene og er så myke at man skal kunne til og med kan gjøre Yoga i dem.

-Cubus kom i år ut med modellen Push-up Pixie som er laget i Hyper Elastic reform fabric, et materiale med høy elastisitet og superstretch, sier Camilla Abry designsjef hos Cubus.

-De vil holde fasongen, vask etter vask, uten å tøye seg. I tillegg er de supersofte og veldig komfortable å ha på. Push-Up Pixie er en modell som også er konstruert spesielt for å forme og løfte rumpa, fortsetter hun.

Også kleskjeden Bikbok kom med en skinny jeans med en ny modell som heter Super Soft.

-Modellen er betydelig mykere denim enn det som vært på markedet tidlgere. Sier designsjef for NeverDenim/Bikbok Martin Gustafsson.

-Tøyet er tykkere og har mindre elastisitet enn fjordårets modell Super Flex, men de beste jeansene når det gjelder å holde passformen. Denne kan brukes gang på gang utan att miste fasongen.

Den myke følelsen kommer fra att bomullen er blandet med Modal som kommer fra naturlige fibrer og har en soft touch.

Tips for å få større mindre/rumpe

-Lommestørrelse, plassering av lommer og ikke minst utformingen av yoken og plassering er ting man må se etter, sier Pr-ansvarlig Ingvild Bergsaker fra Diesel til Side2. Det kommer selvfølgelig an på høyde og størrelse, men start med å tenke på størrelsen på lommene og lommeplasseringen bak, slik at disse virker forminskende og ikke «gjør» deg rundere. I tillegg kan broderier og synlige sømmer spille en stor rolle.

-Har du korte ben kan du gjerne bruke en jeans som er høyere på livet, dette vil illudere lengre ben, legger hun til.

- Velger du en modell som har sleng, får du motsatt effekt, sier Martin i Bikbok, da ser beina kortere ut.

Hvordan style jeansen?

Pr og marketing ansvarlig i Diesel har bakgrunn som stylist.

-Fordelen er jo at en jeans kan styles med alt, så det vanligste blir jo t-skjorte, skjorte, collegegenser og topper. Men det ser også veldig bra ut å style med andre denimplagg som skjorte eller jakke. Men her bør man tenke gjennom stylingen, for med feil denimblanding kan det lett bli harry.

Hvilke endringer kan man gjøre selv?

-Den enkleste måten å forandre en jeans er selvfølgelig og klippe av jeansen nede slik at den blir frynsete, eller bruke en spretter og ta opp sømmen nede. Da får man en røffere look, sier Ingvild fra Diesel

-Ulike typer hull er en enkel og kul måte å lage en personlig look på jeansen. Du kan også sy/lime på patches i denim, ruter eller skinn og sy på badges, nagler, paljetter eller perler. Denne sesongen er det mye som skjer når det gjelder buksekanten, og her er det lett å gjøre en personlig vri. Du kan sprette opp sømmene og stryke ned kanten, klippe buksen rett over, rulle den opp eller sy på frynser. Her er det bare å bruke fantasien og leke seg! Sier Camilla fra Cubus.

Martin i Bikbok er enig.

-Det viktigste vi ser i år er buksekanten og at den skal nå til ankelen. Klipp opp buksekanten og deretter vask jeansen, så får du en rufsete kant, tipser Martin.

Hull på knærne

Et annet tips er å klippe to rette streker over begge knærne, det gir jeansen et røffere utrykk.

Hvordan skal man behandle jeansen?

-Det er ikke slik at all denim kan vaskes på 60 grader. Det meste skal vaskes på 30 eller 40 grader avhengig av blant annet stretch prosenten. Ellers kan man gjøre som de mest hardbarka jeans entusiastene, legge jeansen i fryseren et par ganger i året, sier Ingvild fra Diesel.

Kommentarer til denne saken